Ce a câștigat, de fapt, FCSB în urma deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție

FCSB Inalta Curte de Casatie si Justitie Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Martie 2023, 16:40
Data actualizarii: Marti 28 Martie 2023, 19:55

Marți, 28 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final cu privire la recursul făcut de FCSB în cazul deciziei luate de Curtea de Apel în 2021

Pe scurt, vicecampioana poate considera că a avut câștig de cauză la ÎCCJ, pentru că s-a dispus rejudecarea cazului la Curtea de Apel, care a decis în 2021 că Clubul Sportiv al Armatei Steaua are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998, și că reprezentanții clubului din Ghencea nu au înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat.

Ce a câștigat FCSB în urma deciziei luate de ÎCCJ

Tot atunci s-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.

Practic, decizia luată în cursul zilei de marți de ÎCCJ nu „transferă” palmaresul din acea perioadă la FCSB și nicidecum nu confirmă, într-un fel sau altul, că echipa lui Gigi Becali ar fi continuatoarea Stelei!

Ce a câștigat FCSB în urma acestei decizii?

Timp. Mai exact, încă o perioadă nedeterminată în care palmaresul Stelei va fi în aer, iar fanii celor două formații vor sta cu sufletul la gură în așteptarea unui verdict favorabil. Redăm mai jos decizia luată de ÎCCJ pe 28 martie:

„48951/3/2017 – Decizia nr. 513 Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A.) împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă.

Recurent ASOCIAŢIA SALVAŢI STEAUA 

Recurent SC FOTBAL CLUB FCSB SA (FOSTĂ FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREŞTI SA)”.

Pe lângă palmaresul din 1947-1998, care se va rejudeca, și cel din 2003-prezent, care aparține FCSB-ului, mai este și palmaresul deținut de AFC Steaua, din perioada 1998-2003.

Fanii FCSB au trimis pizza pentru susținătorii CSA Steaua care așteaptă la ÎCCJ

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!