A murit unul dintre marii rivali ai lui Gigi Becali. Avea 71 de ani

Gigi Becali Doru Viorel Ursu Fotbal intern Gigi Becali
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 17:01
Data actualizarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 17:06

S-a stins din viață unul dintre cei mai aprigi adversari ai lui Gigi Becali.

Doru Viorel Ursu, o figură cunoscută din politica românească, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Fost ministru de interne după Revoluția din 1989, Ursu a deținut și funcția de președinte al comisiei de disciplină a FRF, unde a intrat în conflict cu Gigi Becali în celebrul caz "Valiza" din 2007.

În acea perioadă, Becali l-a acuzat vehement Ursu că ar fi orchestrat "operațiunea" care a dus la condamnarea sa în dosarul în care a fost acuzat că ar fi încercat să "premieze" jucătorii de la U Cluj cu 1,7 milioane de euro pentru a învinge CFR Cluj.

"Eu l-am cunoscut o perioadă foarte puțin și atunci în câteva ore mi-am dat seama de el și mai ales acum minciunile pe care le spune el. Îți dai seama despre senilitatea lui vorbind cu el. Zice el că a condamnat el pe Becali, pe MM Stoica și pe alți patroni. Păi el a fost avocat în Dosarul Transferurilor", declara Becali în 2021 pentru Realitatea PLUS, potrivit Playsport.

Cine a fost Doru Viorel Ursu

Doru Viorel Ursu a fost membru al Frontului Salvării Naționale, ministru de Interne în perioada 16 iunie 1990 - 16 octombrie 1991, în Guvernul Petre Roman, și deputat în legislatura 1992 - 1996, ales în județul Argeș din partea PD.

“Este o veste foarte trista. Doru Viorel Ursu a fost un om de mare caracter, de o onestitate deosebită și in mare patriot. A iubit adevărul, și-a iubit profund țara și a luptat permanent pentru democrație. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace”, a transmit generalul Gabriel Oprea, președintele UMPMV.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!