A jucat la FC Porto și Benfica, acum a fost numit antrenor la Dacia Unirea Brăila

Dacia Unirea Braila Dacia Unirea Braila antrenor Joao Pinto braila Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 11:16
Data actualizarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 11:33

Antrenor nou pentru echipa din eșalonul al treilea.

Portughezul Joao Manuel Pinto a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei Dacia Unirea Brăila, ocupanta ultimului loc (10) în Seria a 2-a a Ligii a III-a de fotbal, potrivit paginii de Facebook a clubului.

Joao Pinto, născut pe 26 mai 1973, a evoluat pe postul de fundaş central pentru FC Porto, Benfica, Murcia şi Sion. Are în palmares 4 titluri de campion al Portugaliei, 2 Cupe şi 2 Supercupe ale Portugaliei, precum şi Cupa Elveţiei (2006).

Mesajul lui Joao Pinto

"Mulţumesc clubului Dacia Unirea Brăila că m-a luat în considerare. După o lungă discuţie cu directorul sportiv, care mi-a explicat proiectul de refondare, am luat o decizie.

Vreau sa precizez ca decizia mea de a ajunge la Brăila nu este o decizie economică, dar datorită prieteniei puternice cu Gianluca Pavanello şi a proiectului sportiv în care mă voi implica în totalitate cu felul meu de a înţelege fotbalul, sper să pot aduce experienţa mea la club şi jucători pentru a construi ceva important", a declarat Joao Pinto.

Joao Pinto, care are o selecţie în naţionala Portugaliei, are, în ciuda cărţii de vizită de jucător, experienţă modestă ca antrenor, pregătind în carieră echipe precum Cinfaes, Moncarapachense, Lusitano, Sertanense, Vila Real, Quarteirense, Moura şi Machico.

  • Clubul Dacia Unirea Brăila a fost preluat în toamnă de un grup de investitori italieni şi argentinieni şi îl are ca preşedinte pe scouterul italian Renato Favero, iar director tehnic a fost numit Gianluca Pavanello.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!