OFICIAL A jucat cu vechea Steaua în grupele Champions League și acum își începe cariera de antrenor principal!

Ionel Parvu Champions League Liga 3 sr brasov Steaua Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 12:45
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 12:45

Ionel Pârvu, de patru ori campion al României în anii '90, are și o selecție la echipa națională.

SR Brașov, echipă din Liga 3, a anunțat sâmbătă numele noului antrenor principal: Ionel Pârvu, de patru ori campion al României în anii '90 cu Steaua, alături de care a evoluat și în grupele Champions League, care are și o selecție la echipa națională.

”Clubul SR Brașov a bătut palma astăzi, 7 ianuarie 2023, cu Ionel Pârvu, urmând ca fostul jucător stegar să ocupe funcția de antrenor principal.

“Este timpul ideal să revin în fotbalul mare” – așa și-a argumentat dl. Pârvu decizia alăturării proiectului Steagul Renaște. Obiectivele țintite de stegari în primăvara anului 2023 vor fi accederea în play-off, apoi calificarea la barajul de promovare”, a anunțat clubul pe site-ul oficial.

Cariera lui Ionel Pârvu

”Născut pe 26 iunie 1970 (52 de ani) și originar din comuna Stâlpeni (Argeș), Ionel Pârvu a făcut junioratul la FCM Brașov (fostul nume al echipei stegare în anii 1980), jucând apoi pentru club la nivel de seniori 118 meciuri în toate competițiile (110 în prima ligă) între 1988 și 1992, marcând 22 de goluri (20 în Liga 1).

A urmat transferul la Steaua București, club pentru care a evoluat timp de patru sezoane, jucând și 18 meciuri în Liga Campionilor și marcând două goluri din postura de fundaș de bandă, fiind reprofilat pe acest post.

În străinătate a evoluat în Grecia, Germania și Ucraina. Între expriențele internaționale s-a intercalat și perioada când a jucat la FC Onești, având un rol esențial în ultima etapă a sezonului 1999/2000 în lupta pentru salvarea de la retrogradare a… originalului FC Brașov.

Oneștenii, deja retrogradați, și-au apărat corect șansele în meciul de acasă cu Farul Constanța, contracandidata stegarilor, Pârvu marcând un gol în victoria cu 2-1 a echipei sale. “Azi am jucat pentru mine și pentru Steagu’, că doar sunt brașovean”, a afirmat Ionel Pârvu la sfârșitul acelui meci.

Ca antrenor, Ionel Pârvu se va afla la prima sa mare provocare din carieră și suntem extrem de entuziasmați să vedem ce va aduce viitorul”, a mai precizat SR Brașov pe site-ul grupării.

Foto: SR Brașov

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!