Rusia cuba Rusia - Cuba Fotbal extern

FOTO „Rusia e vie și și-a etalat puterea!” Naționala lui Karpin, victorie cu 8-0 în fața a peste 40.000 de oameni

Într-o seară plină de meciuri în preliminariile EURO 2024, Rusia a revenit în arena internațională.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 23:05
Data actualizarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 23:05

Naționala pregătită de Valeri Karpin a disputat un joc amical pe propriul teren, la Volgograd, împotriva reprezentativei din Cuba, locul 169 în clasamentul FIFA. A fost primul meci al rușilor după mai bine de o lună: pe 12 octombrie, echipa lui Karpin remiza cu Kenya, 2-2, în Antalya.

Rusia, victorie cu 8-0 în fața a peste 40 de mii de oameni

40.706 de spectatori au venit să susțină Rusia pe Volgograd Arena, cea mai mare asistență la un meci în țară de la izbucnirea conflictului din Ucraina. Suporterii ruși au avut și ce să vadă. Formația lui Valeri Karpin s-a impus cu 8-0.

Obliakov, Golovin și Miranchuk au marcat în prima repriză pentru gazde. După pauză, Siljanov, Sobolev, Prutsev, Krivtsov și Mostovoy au punctat la rândul și au stabilit scorul final. „Rusia și-a etalat puterea”, a scris, imediat după joc, publicația locală Sport Expres.

„Echipa Rusiei e vie, valoroasă, puternică și capabilă încă să-și bucure fanii în ciuda condițiilor fără precedent din această perioadă. Rusia a jucat deschis, încântător și spectaculos”, au mai scris jurnaliștii de la sursa citată.

Rusia vrea să se mute în Asia și să joace din nou în competițiile internaționale

A fost prima partidă din istorie dintre Rusia și Cuba. În 1980, Cuba a pierdut, tot cu 0-8, în fața Uniunii Sovietice, la Jocurile Olimpice de la Moscova.

Înaintea partidei de la Volgograd, cubanezii au fost nevoiți să-și cumpere ghete cu crampoane, surprinși de frigul pătrunzător din Rusia. Jucătorii din America Centrală, obișnuiți cu terenuri sintetice, nu erau pregătiți pentru un gazon cu iarbă!

De la începutul războiului cu Ucraina, Rusia a fost izolată de FIFA și UEFA. A jucat doar câteva amicale, cu Iran, Irak, Qatar, Camerun și Kenya. Reprezentativa „Sbornaya” își dorește să se mute în Confederația Asiatică de Fotbal (AFC) și să participe din nou în competițiile internaționale.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!