Ajax Amsterdam feyenoord tarile de jos Fotbal extern Ajax Amsterdam şi Feyenoord

„Politicienii ar trebui să facă din asta o problemă!” Fotbalistul legendar care cere întreruperea campionatului

Marco van Basten (58 de ani), legenda fotbalului olandez, a cerut întreruperea campionatului din Țările de Jos, după violenţele care au avut loc la Amsterdam.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 09:06
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 09:12

Fanii lui Ajax Amsterdam şi cei ai lui Feyenoord s-au încăierat duminică, ceea ce a dus la oprirea meciului.

Imaginile desprinse ca din război l-au dezamăgit pe Marco van Basten, câștigător al Balonului de Aur, care a cerut intervenția clasei politice și chiar suspendarea campionatului din Țările de Jos.

„Aceasta este o acţiune deliberată. Oamenii o fac intenţionat. Au un obiectiv de atins. Meciul este oprit, cel mai important meci din Olanda, ce urmează? Nu este normal. Dacă nu putem să ne comportăm normal pe stadioane, poate ar trebui să ne oprim. 

Este un lucru important şi politicienii ar trebui să facă din asta o problemă. Se va opri campionatul într-o zi sau alta, pentru că asta nu poate continua! Nu-i aşa? E o nebunie”, a spus van Basten în cadrul unei emisiuni televizate.

Incidente la meciul Ajax Amsterdam - Feyenoord

Derby-ul campionatului de fotbal al Olandei, între echipele Ajax Amsterdam şi Feyenoord, programat duminică pe Johan Cruyff Arena în cadrul etapei a 5-a din Eredivisie, a fost suspendat după 55 de minute de joc, la scorul de 3-0 în favoarea formaţiei din Rotterdam.

Arbitrul a decis să oprească definitiv meciul, după două întreruperi din cauza lansării de fumigene din tribunele stadionului din Amsterdam.

Până la suspendarea sa, partida a fost dominată cu autoritate de Feyenoord, care a marcat de trei ori pe parcursul primei reprize, prin mexicanul Santiago Gimenez (9, 18) şi brazilianul Igor Paixao (37).

După cea de-a treia reuşită a oaspeţilor, nemulţumirea suporterilor lui Ajax a crescut, iar incidentele s-au intensificat în tribune, meciul fiind suspendat la zece minute de la debutul reprizei secunde.

Ajax are programată o nouă partidă pe teren propriu peste trei zile, împotriva formaţiei FC Volendam. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!