„Nu e plătit de Al-Nassr!” Noi detalii în cazul transferului lui Cristiano Ronaldo: „Totul se face pentru imagine!”

Cristiano Ronaldo Al-Nassr Ionut Lupescu Fotbal extern
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 15:14
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 15:15

Cristiano Ronaldo (37 ani) a semnat cu Al-Nassr, grupare din prima ligă a Arabiei Saudite. 

Superstarul portughez s-a transformat rapid în cel mai mare transfer din istoria campionatului saudit, urmând a deveni și cel mai bine plătit fotbalist din istorie. Salariul lui Cristiano Ronaldo ajunge la aproximativ 200 de milioane de euro anual, sumă care cuprinde și eventuale bonusuri de performanță. 

Deși suma este una importantă, aceasta nu este asigurată de club, ci de stat, după cum a dezvăluit Ionuț Lupescu, fostul director tehnic al naționalei din zona Golfului. Acesta a spus care sunt obiectivele saudiților. 

Ionuț Lupescu: „Nu fac pentru talentele din țara lor cât ar trebui să facă!” 

Totodată, fostul fotbalist a spus că scopul arabilor este să îl transforme pe Cristiano Ronaldo într-un ambasador al țării, astfel încât să primească organizarea Campionatului Mondial din 2030. 

„Cei din Arabia Saudită au un obiectiv important. Ei vor ca prin sport să reușeacă să fie cât mai cunoscuți și să arate că s-au schimbat cât mai multe lucruri acolo. El este plătit de statul saudit, nu de Al-Nassr. Ei vor să aiba cât mai multă reclamă, cea mai profesionistă ligă din Asia.

Încearcă să imite puțin Premier League, dar ei nu fac pentru talentele din țara lor cât ar trebui să facă. Eu cred că pe Cristiano îl vor ca ambasador, să aduca Cupa Mondială din 2030 în Arabia Saudită. Totul este puțin cam exagerat, dar totul se face pentru imagine”, a declarat Ionuț Lupescu pentru Digi Sport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!