VIDEO „Am trăit în autobuz!” Mircea Lucescu, discurs emoționant la revenirea în România

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Septembrie 2022, 17:08
Data actualizarii: Vineri 16 Septembrie 2022, 18:07

Mircea Lucescu a venit în țară și a oferit explicații pentru forma slabă a echipei pe care o antrenează, Dinamo Kiev.

Dinamo Kiev a mai pierdut încă un meci în grupele Europa League, după înfrângerea din prima partidă cu Fenerbahce, scor 1-2. Ucrainenii au fost înfrânți de AEK Larnaca cu 0-1.

Mircea Lucescu a vorbit despre evoluția slabă a lui Dinamo Kiev și a evidențiat faptul că jucătorii au o problemă psihologică din cauza războiului ruso-ucrainean.

Lucescu: „Am trăit în autobuz”

„Dificilă situaţia, în general. Au trecut exact trei luni din 17 iunie de când am plecat şi am trăit doar în autobuz. E foarte greu să renunţi şi nici nu se înghesuie nimeni să preia o astfel de situaţie. 

E o responsabilitate a fiecăruia dintre noi pe care trebuie să o ducă la capăt. Nu e problemă de pregătire, de joc. Dominăm destul de categoric, dar e o problemă psihologică foarte importantă. Jucătorii au pus pe planul secund fotbalul, pentru că au probleme mari cu familiile lor, cu copiii lor, cu şcoala.

Unii au familia prin Polonia, alţii prin România, alţii prin Turcia, prin toate părţile. Nu jucăm acasă, jucăm pe teren neutru. Ieri, la meci erau mai mulţi ciprioţi decât suporteri ucraineni sau polonezi.

Nu e simplu să joci într-o astfel de atmosferă şi cu o astfel de presiune. Nu poate continua la infinit, important e ca echipa să rămână la un nivel ridicat. Băieţii mei nu reuşesc în momentul de faţă să se ridice la nivelul pretenţiilor care există pentru o echipă cum e Dinamo Kiev.

E uşor să renunţi, e uşor să abandonezi, greu e să treci peste toate lucrurile acestea şi să îi convingi pe ceilalţi că se poate.”, au fost cuvintele lui Mircea Lucescu în momentul în care a venit în țară.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!