Walter Zenga Indonezia Persita Tangerang Fotbal extern

Walter Zenga revine! Fostul antrenor de la FCSB și Dinamo a anunțat acordul cu noua echipă

Walter Zenga (63 de ani), italianul care le-a antrenat în România pe FC Național, FCSB și Dinamo, se pregătește de o nouă experiență în carieră.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 28 Mai 2023, 16:18
Data actualizarii: Duminica 28 Mai 2023, 16:17

Liber de contract din august 2020, după ce s-a despărțit de Cagliari, Walter Zenga a fost în ultimii ani analist TV în Italia, iar de la 1 iulie va deveni director tehnic la formația Persita Tangerang, din prima ligă a Indoneziei.

Walter Zenga devine director tehnic în Indonezia

Anunțul a fost făcut de Walter Zenga la televiziunea Sky: "Merg în Indonezia, unde voi fi director tehnic în următorii doi ani. Îmi voi schimba viața din nou, voi schimba tot. Acum am o altă perspectivă, o altă experiență și mă simt din ce în ce mai tânăr", a declarat italianul.

  • Persita Tangerang a încheiat pe locul 9 în sezonul recent încheiat din Indonezia. 

Walter Zenga și-a început cariera de antrenor la finalul anilor '90, în SUA, la New England Revolution, iar în 2002 a sosit pentru prima dată în România, unde a pregătit FC Național. În sezonul 2004/2005 a devenit campion cu FCSB, iar doi ani mai târziu a petrecut aproape trei luni la rivala Dinamo.

În afara României, Zenga a mai lucrat la Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Gaziantepspor (Turcia), Catalania, Palermo, Sampdoria, Crotone, Venezia, Cagliari (toate din Italia), Al Nassr Riad (Arabia Saudită), Al Nassr Dubai , Al Jazira, Al Shaab (Emiratele Arabe Unite) și Wolves (Anglia).

  • 63 de ani a împlinit fostul mare portar al lui Inter pe 28 aprilie

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!