Vinicius Junior, ținta atacurilor rasiste în timpul „El Clasico”! Prima măsură urgentă luată de La Liga

Vinicius Junior la liga Real Madrid Fotbal extern Vinicius Junior
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Octombrie 2023, 10:52
Data actualizarii: Duminica 29 Octombrie 2023, 10:59

În urma unui „El Clasico” tensionat între FC Barcelona și Real Madrid, La Liga a demarat o investigație cu privire la atacurile rasiste îndreptate împotriva fotbalistului brazilian Vinicius Junior.

Pe rețelele de socializare au apărut înregistrări video care sugerează că suporterii Barcelonei i-au adresat injurii rasiste atacantului brazilian și se pare că un spectator ar fi aruncat o banană în direcția starului lui Real Madrid.

La Liga, liga de fotbal din Spania, a acționat rapid în acest caz și a anunțat că în momentul de față colaborează deja cu autoritățile pentru identificarea persoanelor vinovate, potrivit goal.com.

„La Liga a lucrat de la început pentru a identifica indivizilor care au scandat insulte rasiste și va depune plângerile corespunzătoare, așa cum se întâmplă întotdeauna”, se arată într-un comunicat oficial.

Barcelona a demarat propria procedură

Între timp, oficialii Barcelonei au anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că și ei desfășoară o investigație cu privire la acest incident: „FC Barcelona va apăra întotdeauna valorile fotbalului și ale sportului, cum ar fi respectul față de adversar, și vom investiga orice insultă rasistă care ar fi avut loc în timpul meciului cu Real Madrid”.

Vinicius, în vârstă de 23 de ani, a fost o țintă frecventă a abuzurilor rasiste încă de la sosirea sa în Spania.

Nouă plângeri referitoare la abuzurile rasiale indreptate împotriva lui Vinicius au fost înaintate unui tribunal din Barcelona de către La Liga în sezonul trecut.

Cel mai notoriu incident a avut loc în timpul unui meci disputat de Real Madrid împotriva lui Valencia în mai, când Vinicius a reacționat dur pe rețelele de socializare: „La Liga aparține rasistilor”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!