Vinicius Junior nationala Braziliei Tite Fotbal extern

Vinicius, convocat de urgență la naționala Braziliei după ce Roberto Firmino s-a accidentat

Selecționerul Braziliei a acționat rapid după ce Roberto Firmino, jucătorul lui Liverpool, a suferit o accidentare și nu mai poate evolua pentru naționala Braziliei în preliminariile Campionatului Mondial 2022.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Noiembrie 2021, 12:10
Data actualizarii: Sambata 06 Noiembrie 2021, 12:17

Tite, l-a convocat pe Vinicius Jr, tânărul atacant al lui Real Madrid, pentru meciurile cu Columbia şi Argentina din preliminariile Cupei Mondiale 2022

Vinicius Jr (21 de ani) este unul dintre cei şase atacanţi pe care Tite îi va avea la dispoziție pentru meciul de pe 11 de noiembrie, la Sao Paulo, împotriva Columbiei, şi cel de pe 16 noiembrie, la San Juan, împotriva Argentinei. Ceilalţi atacanţi din lot sunt Neymar (PSG), Raphinha (Leeds), Antony (Ajax Amsterdam), Matheus Cunha (Atletico Madrid) şi Gabriel Jesus (Manchester City).

Absenţa lui „Vini” de pe lista anunţată săptămâna trecută de Tite a surprins, deoarece el a devenit unul dintre cei mai importanţi oameni ai lui Real Madrid, cu golurile şi pasele sale decisive.

Selecţionerul a explicat atunci că Vinicis Jr rămâne în vizorul şi că el nu putea chema decât şase atacanţi, iar Raphinha, Antony şi Matheus Cunha, şi ei jucători tineri, au avut evoluţii remarcabile în ultimele lor meciuri la naţională.

Brazilia este lider detaşat în preliminariile CM 2022, zona Americii de Sud, cu 31 de puncte din 33 posibile (10 victorii şi un egal în 11 partide), cu un avans de 6 puncte faţă de a doua clasată, Argentina.

Brazilia mai are nevoie de 3 puncte în cele şase meciuri rămase în preliminarii pentru a se califica la Mondial, astfel că o victorie în meciul de acasă cu Columbia i-ar aduce biletele pentru turneul final.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies