portar transgender Fotbal extern

Un portar transgender care a jucat la o echipă masculină a fost selecționat la naționala feminină a Universităților Engleze!

Un portar transgender cu o înălțime de 180 de cm urmează să reprezinte Anglia după ce a primit o convocare de la naționala feminină a Universităților Engleze.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 12:33
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 11:48

Blair Hamilton, care a jucat fotbal masculin înainte de tranziție, este legitimat la Hastings United Women și în prezent se identifică drept femeie.

  • Un portar transgender care a jucat la o echipă masculină a fost selecționat la naționala feminină a Universităților Engleze!

Contul de Twitter al echipei Hastings United Women a sărbătorit vestea că Hamilton, care este doctorand la Universitatea din Brighton, și-a asigurat un loc în echipa feminină a Universităților din Anglia.

 

Președintele Hastings United Women, Billy Wood, a recunoscut că știrea ar putea fi un „subiect delicat”, dar a susținut convocarea lui Hamilton pentru a echipa feminină.

„Este un subiect delicat, dar Blair nu este o persoană care se ferește de controverse. Și nici pe noi nu ne deranjează ca și echipă de fotbal”, a spus Wood pentru The Daily Mail.

Cu toate acestea, includerea lui Hamilton în echipa feminină a Universităților din Anglia a stârnit reacții în jurul sportivilor transgender care concurează în sporturile feminine.

„Suntem mândri că ne reprezintă pe scena națională”

Hastings United a emis un comunicat pentru a condamna „comentariile răutăcioase” și „defăimătoare” ca răspuns la știrile despre convocarea lui Hamilton pentru universitățile din Anglia.

„Clubul de fotbal Hastings United ar dori să răspundă și să condamne comentariile răutăcioase și defăimătoare de pe Twitter de la anunțul selecționării lui Blair Hamilton la echipa universitară feminină a Angliei

United va continua să susțină egalitatea în fotbal şi suntem mândri că Blair Hamilton ne reprezintă pe scena națională. Nu acceptăm mesajele de abuz, multe dintre acestea vin prin conturi online în care indivizii se ascund în spatele unui nume de utilizator.

Abuzul online este în continuare un abuz și va fi raportat în consecință. Tot personalul, jucătorii și suporterii noștri sunt alături de Blair și o vor continua să o susțină atât pe teren, cât și în afara lui.”, a spus Wood.

Potrivit paginii ei de pe site-ul web al Universității din Brighton, Hamilton a dezvăluit că interesele sale de cercetare se concentrează pe „efectele suprimării sau suplimentării testosteronului asupra performanței atletice a sportivilor transgender”.

Studenta de la Universitatea din Brighton, care și-a terminat doctoratul în ianuarie 2020, a studiat Științele Sănătății la Universitatea din Aberdeen și a absolvit facultatea în anul 2019.

În perioada petrecută la Universitatea din Aberdeen, Hamilton „a publicat primele date de performanță pentru un sportiv transgender în fotbal”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!