Un antrenor legendar a dat verdictul în cazul rivalității dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo: "Mare fotbalist, dar nu geniu"

Fabio Capello Cristiano Ronaldo Lionel Messi Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2024, 09:31
Data actualizarii: Vineri 26 Aprilie 2024, 09:32

Rivalitatea dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo este bine cunoscută la nivel internațional, cei doi dominând fotbalul în ultimii 15 ani. 

Comparația dintre jucători este una fără sfârșit, iar Fabio Capello a oferit perspectiva personală asupra rivalității dintre argentinian și portughez.

Fabio Capello, de partea lui Lionel Messi

Fostul antrenor de la Real Madrid, din perioadele 1996-1997 și 2006-2007 l-a descris pe starul portughez ca un fotbalist excelent, însă pe campionaul mondial îl consideră un geniu.

"Cristiano e un jucător minunat, un marcator înnăscut, a câștigat titluri și Balonul de Aur, dar nu este la fel de bun precum Messi. Este excelent, dar nu un geniu.

L-am văzut pe Messi la (n.r. baza sportivă) Gamper pentru prima dată, iar după 20-25 de minute din joc, l-am abordat pe Rijkaard și l-am întrebat dacă poate să îl împrumute în acel sezon. Era un geniu. Messi, Pele, Maradona, ei au fost genii.

Vorbind de genii, am uitat de cineva care ar putea intra (n.r. în această discuție), Ronaldo (n.r. brazilianul)", a spus tehnicianul italian, potrivit Forbes.

Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo: un specialist în cercetare a stabilit care e mai bun 

Directorul de cercetare al departamentului de investigaţii de la Liverpool a realizat o paralelă între cei doi, potrivit The Guardian. 

Într-un colocviu pe teme de ştiinţă, Ian Graham, care lucrează pentru Liverpool din 2012, a asigurat că, în conformitate cu toate datele, Messi este un jucător mai bun decât Ronaldo.

"Diferenţa este că Messi, în afara faptului că este un mare marcator, este şi unul dintre cei mai buni mijlocaşi ofensivi de atac. Oportunităţile pe care le creează pentru coechipierii săi sunt mult mai bune decât cele ale lui Ronaldo. Messi face foarte bine două meserii, în timp ce Cristiano doar una. Aceasta este diferenţa", a spus acesta. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!