GALERIE FOTO Ultimul meci al lui Messi la națională? :) Scaloni îl așteaptă și la Mondialul din 2026

nationala argentinei Argentina Campioana Mondiala Lionel Messi qatar 2022 Fotbal extern
Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 22 Decembrie 2022, 17:42
Data actualizarii: Joi 22 Decembrie 2022, 17:42

Naționala Argentinei a câștigat Campionatul Mondial din 2026 împotriva Franței (3-3, 4-2 d.l.d.), iar Lionel Messi a ridicat deasupra capului trofeul mult râvnit pentru prima dată în istoria sa.

Chiar dacă starul argentinian a spus că finala Cupei Mondiale din Qatar a fost ultima sa partidă pentru echipa Albiceleste, selecționerul, Lionel Scaloni, și-l dorește pe Messi și la Mondialul din 2026.

Ultimul meci al lui Messi la națională? :) Scaloni îl așteaptă și la Mondialul din 2026

Dirijorul Argentinei a vorbit despre Lionel Messi, evidențiind faptul că speră ca finala de la Doha să nu fi fost ultimul meci al starului în tricoul formației Albiceleste.

„Să-l ai (n.r. pe Messi) este lux, să sperăm că nu a fost ultima sa Cupă Mondială. Numărul 10 va trebui să fie la el până când decide contrariul. Dacă nu va continua, atunci vom vedea, dar hai să ținem speranța în viață”, a spus Lionel Scaloni pentru Telenoche, citat de Tuttomercatoweb.

Argentina - Franța 3-3 (4-2 d.l.d.)

Argentina a început fantastic finala Campionatului Mondial din Qatar. Lionel Messi a deschis scorul din penalty (minutul 23), iar Di Maria a majorat diferența (minutul 36). Sud-americanii au controlat excepțional partida, până în minutul 80.

Francezii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, iar Kylian Mbappe a redus din diferență. Un singur minut mai târziu, starul lui Paris Saint-Germain a restabilit egalitatea și a trimis meciul în prelungiri.

Lionel Messi a readus-o pe Argentina pe culmile victoriei în minutul 108, dar același Kylian Mbappe a restabilit egalitatea și a ajutat „Cocoșul galic” să ajungă la loteria penalty-urilor.

Acolo, sud-americanii s-au impus catastrofal. 4-2 s-a terminat, după ce Martinez a parat lovitura lui Kingsley Coman, iar Tchouameni a trimis mult pe lângă poartă.

Argentina a devenit, astfel, campioana mondială la turneul final, ediția 2022, din Qatar!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!