UEFA discuta o schimbare CIUDATA in fotbal! Penaltyurile, inaintea celor doua reprize de prelungiri, plus eliminarea de 10 minute

Autor: Sport.ro
Marti 18 Noiembrie 2014, 16:04

	UEFA discuta o schimbare CIUDATA in fotbal! Penaltyurile, inaintea celor doua reprize de prelungiri, plus eliminarea de 10 minute

UEFA planuieste sa aduca o modificare pe cat de bizara, pe atat de neasteptata regulamentelor. Mai marii Forului European vor ca loviturile de departajare ale meciurilor decisive sa se execute inaintea reprizelor de prelungiri.

Suna ciudat...si chiar este ciudat! UEFA discuta in aceste zile o modificare total neasteptata in ceea ce priveste fotbalul de pe continent, modificare care, spun oficialii Forului European, ar ridica spectacolul la un alt nivel si ar aduce un plus de adrenalina.

Este dezvaluirea facuta de cotidianul britanic The Independent, care noteaza ca UEFA are pe masa nu mai putin de trei propuneri, una urmand sa fie adoptata pana la finalul lunii noiembrie.

UEFA planuieste sa modifice sistemul de executare al loviturilor de departajare. Mai exact sa schimbe ordinea. Conducatorii fotbalului de pe continent ar vrea ca loviturile de la 11 metri sa se execute la finalul celor 90 de minute regulamentare ale unui meci, iar abia dupa acestea sa se joace alte doua reprize de prelungiri.

Motivul este unul care tine de spectacol si de atractivitatea partidelor de fotbal, spun englezii. Astfel, UEFA doreste sa evite reprizele plictisitoare de prelungiri, reprize in care echipele ezita sa mai atace si sa lase spatii, multumindu-se cu gandul ca vor avea o sansa la penalty-uri.

Daca ideea va fi pusa in practica, echipele vor fi mult mai motivate in reprizele de prelungiri. In cazul in care acestea se vor incheia la egalitate, abia atunci scorul de la loviturile de departajare va fi luat in calcul.

De asemenea, UEFA mai doreste sa mareasca numarul fotbalistilor de rezerva de la 7 la 11, dar si sa introduca regula eliminarilor de 10 minute, asemanatoare cu cea din handbal (2 minute).

Medicii avertizează că al treilea val al pandemiei de coronavirus a ajuns şi în România
BRAT

Modifică setările cookies