UEFA Polonia Razboi ucraina Rusia Fotbal extern

Polonia se alătura Ucrainei în boicotul UEFA

Marți, forul continental a luat o decizie ce a stârnit furori în rândul federațiilor, aceea de a permite Rusiei să participe în cupele europene.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 18:44
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 18:44

UEFA a anunţat marţi că a decis, de comun acord cu Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), reintegrarea echipelor Under-17, deoarece "copiii nu trebuie să fie pedepsiţi pentru fapte pentru care responsabilitatea revine exclusiv adulţilor".

Comitetul Executiv al organismului european a apreciat ca este ''deosebit de regretabil că, din cauza persistenţei conflictului, o generaţie de jucători minori este lipsită de dreptul său de a concura în competiţiile internaţionale de fotbal".

Meciurile echipelor ruseşti trebuie însă să se dispute "fără drapelul, imnul şi ţinutele oficiale ale Rusiei" şi "în afara teritoriului rus", a precizat UEFA.

Reacția Ucrainei

Federația de fotbal din Ucraina (AUF) a declarat că ”nu va lua parte la nicio competiţie la care vor participa echipe ruseşti" și speră că UEFA își va revizui decizia.

Răspunsul Poloniei

Federația de fotbal din Polonia, țară care a susținut vehement Ucraina în războiul pe care îl poartă cu Rusia, se alătură și ea în mișcarea împotriva reintegrării Rusiei în competițiile europene

Președintele Cezary Kulesza a transmis prin intermei ”Am fost surprins de anunţul făcut ieri (marţi - n.r.) de către Comitetul Executiv al UEFA. Dacă echipele naţionale ruseşti vor fi autorizate să joace, echipele noastre naţionale nu vor juca împotriva lor. Aceasta este singura soluţie bună",

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!