Fotbal extern

GALERIE FOTO ”Trăiască regele!”. Atacantul trecut și prin Liga I care a scris istorie pentru Dinamo Kiev s-a retras în lacrimi

Ar putea deveni secundul lui Mircea Lucescu.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Octombrie 2021, 15:52
Data actualizarii: Vineri 29 Octombrie 2021, 16:13

Artem Milevskyi (36 de ani) și-a anunțat zilele trecute retragerea din cariera de jucător și și-a luat la revedere de la fanii lui Dinamo Kiev într-un eveniment organizat pe ”Olimpiyskiy” în pauza ultimului meci de campionat, cu Dnipro-1, câștigat de echipa lui Mircea Lucescu cu 2-0.

Extrem de iubit de suporteri, fotbalistul s-a îmbrățișat cu cei din galerie și nu și-a putut stăpâni lacrimile atunci când s-a pozat cu aceștia, în timp ce pe stadion se auzea cântecul ”Trăiască regele!”, dedicat inițial marelui Oleg Blohin.

A fost supranumit ”Noul Șevcenko” 

Milevskyi, desemnat fotbalistul ucrainean al anului în 2008 și 2009, a evoluat mai bine de un deceniu la Dinamo Kiev, cu care a câștigat patru titluri de campion, patru cupe și trei supercupe. Cu naționala Ucrainei a jucat la Mondialul din 2006 și la Euro 2012.

Considerat ”noul Șevcenko”, atacantul nu s-a ridicat însă niciodată la nivelul așteptărilor și, la vârsta de 31 de ani, a ajuns la Concordia Chiajna, în Liga I, unde a marcat de cinci ori în cele 13 meciuri jucate în 2016.

Milevskyi a evoluat ultima dată la nou-promovata FC Mynai. Conform presei din Ucraina, fostul fotbalist a discutat cu conducerea lui Dinamo Kiev și urmează să fie angajat la club, o variantă fiind ca Milevskyi să devină unul dintre antrenorii secunzi ai lui Mircea Lucescu.

Foto: PROFUTBOL Digital

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies