FIFA Elvetia Gianni Infantino Pele zurich Fotbal extern

Stadionul care va purta numele lui Pele. FIFA vrea ca exemplul să fie preluat în toată lumea

FIFA a anunţat marţi că stadionul de la sediul său din Zurich (Elveţia) va primi numele legendarului fotbalist brazilian Pele, care a încetat din viaţă pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, informează EFE.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 10:30
Data actualizarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 10:29

FIFA dă astfel "un exemplu care ar putea fi urmat în întreaga lume, ca un omagiu al comunităţii fotbalului adus legendei braziliene care a murit săptămâna trecută".

Stadionul din Zurich va purta numele lui Pele

Stadionul va fi redenumit "Stadionul Pele-FIFA Zurich", precizează Federaţia internaţională de fotbal.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a participat luni la funeraliile lui Pele, pe stadionul Vila Belmiro din Santos (Brazilia) şi a spus cu această ocazie că fiecare dintre cele 211 de asociaţii membre ale FIFA ar trebui să atribuie numele legendarului fotbalist brazilian unui stadion sau unei incinte din ţara lor.

"Cel mai important lucru este să-i aducem un omagiu Regelui Pele, deşi am sugerat cu umilinţă ca în toate cele 211 de asociaţii membre ale noastre, cel puţin un stadion sau o incintă de fotbal să îi poarte numele. Vom da un exemplu numind terenul de la sediul nostru 'Stadionul Pele-FIFA Zurich"', a precizat Infantino într-un comunicat difuzat de FIFA, potrivit Agerpres.

FIFA vrea ca fiecare țară să aibă un stadion numit după Pele 

Președintele forului internațional a declarat că va cere fiecărei țări să aibă un stadion numit după Pele. Tributul ar fi cel mai suprem pentru cel care a schimbat fotbalul, singurul jucător din istorie câștigător a trei Cupe Mondiale. 

„Vom cere fiecărei țări din lume să își numească unul dintre stadioanele de fotbal cu numele Pele. Suntem îndurerați să ne aflăm aici. Pele este etern. Este o emblemă globală a fotbalului”, a spus Infantino. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!