Situatie unica pana acum! Europa League poate depasi Champions League in acest sezon

Situatie unica pana acum! Europa League poate depasi Champions League in acest sezon

► In numele lui Maradona: Napoli - Porto, joi 22:00, IN DIRECT Sport.ro si voyo.ro

In 1992, cea mai importanta competitie inter-cluburi din Europa si-a schimbat formatul - astfel, Cupa Campionilor Europeni a devenit Liga Campionilor. In noul format, nu numai echipele care castiga titlul ajung in competitie, astfel ca s-a intamplat de multe ori ca echipa care a castigat Liga Campionilor sa nu fi obtinut titlul intern in sezonul precedent, sau in acel sezon.

De partea cealalta, Europa League i-a luat locul Cupei UEFA o data cu sezonul 2009/2010, schimbarile fiind insa doar in ceea ce priveste formatul competitiei. Iar incepand din sezonul viitor, castigatoarea Europa League va primi un loc in preliminariile Champions League.

Desi e clar ca Champions League reprezinta competitia de elita in acest moment in fotbalul european, in acest sezon exista o situatie extrem de interesanta - in Europa League exista 5 echipe care au castigat titlul in tarile lor in sezonul precedent: Ludogorets, Basel, Juventus, Plzen si FC Porto, in timp ce in Champions League exista 6 campioane: arcelona, Bayern, Zenit, Manchester United, Olympiakos si Galatasaray.

Astfel, daca se respecta calculele hartiei dupa rezultatele de pana acum, in sferturile Europa League pot fi 4 campioane (Ludogorets este aproape eliminata, Basel trebuie sa castige sau sa scoata un egal cu goluri dupa 0-0 pe propriul teren cu Salzburg, austriecii fiind insa favoriti), iar in Champions League 3 (Barca, Bayern, United/Olympiakos vor fi sigur acolo, Zenit si Galata sunt outsidere contra lui Dortmund si Chelsea).

VIDEO PROTVPLUS.RO

Școala românească a fost prinsă complet pe nepregătite de pandemie. Învățământul online, un experiment eșuat
BRAT
Modifică setările cookies