Se înrăutățește situația în campionatul turc, iar Alex Maxim e afectat direct! Decizie de ultimă oră a unor echipe din Super Lig

Gaziantep Alex Maxim Hatayspor Super Lig Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 21:26
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 21:39

Turcia și Siria au fost zguduite de două seisme cu magnitudinea 7,8, respectiv 7,5 pe scara Richter cu epicentrul în provincia Kahramanmaraș.

După ce Yeni Malatyaspor, echipă antrenată și de tehnicianul român, Marius Șumudică, în perioada octombrie 2021 - februarie 2022 a anunțat că se retrage din campionatul turc, o altă formație a luat aceeași decizie. 

Ali Koc, președintele Asociției Cluburilor, a dezvăluit că și Hatayspor se retrage din campionatul turc, informație confirmată și de președintele Federației de Fotbal din Turcia. În plus, aceeași hotărâre este așteptată în zilele următoare de la Gaziantep, echipă la care evoluează Alexandru Maxim. 

"Hatayspor ne-a trimis o scrisoare prin intermediul căreia ne-au informat că nu vor mai evolua în acest sezon. Dacă și Gaziantep va lua aceeași decizie, probabil vom continua cu 17 echipa", a declarat Mehmet Büyükeksi. 

"Drepturile formațiilor Hatayspor și Gaziantep rămân. Se presupune că vor fi 20 de echipe în sezonul viitor. Vom suporta întreaga povară financiară ale acestor echipe", a adăugat acesta.

Turcia, afectată frecvent de cutremure
 

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani s-a produs în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, când peste 100 de persoane au murit.

În noiembrie 1999, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a ucis aproximativ 900 de persoane în regiunea Düzce. În luna septembrie a aceluiaşi an, un cutremur deosebit de puternic, cu magnitudinea 7,4, a ucis peste 17.100 de persoane în regiunea din jurul oraşului industrial Izmit, la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri de acesta. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!