Schimbarea surpriza anuntata in fotbal! De ce jucatorul care comite un penalty din postura de ultim aparator NU va mai fi eliminat

Schimbarea surpriza anuntata in fotbal! De ce jucatorul care comite un penalty din postura de ultim aparator NU va mai fi eliminat

Arbitrii nu vor mai putea elimina de acum incolo un jucator care comite un penalty din postura de ultim aparator.

International Football Association Board a decis ca un penalty comis din postura de ultim aparator sa nu mai atraga si cartonasul rosu. In schimb, daca acelasi fault se va produce in afara careului, arbitrul va putea elimina jucatorul care a comis infractiunea.

"Daca, pana acum, impiedicarea unui adversar aflat intr-o situatie clara de a marca de catre un aparator, se sanctiona automat cu lovitura de pedeapsa, eliminarea jucatorului care a comis greseala respectiva si urma si suspendarea acestuia ca urmare a eliminarii intre 1-3 etape. Era vorba de cele trei pedepse pentru o greseala. Plecandu-se de la aceasta constatare, cei de la IFAB s-au decis sa faca o diferentiere in ceea ce inseamna greselile care se produc in suprafata de pedeapsa si care sunt sanctionabile cu lovitura de pedeapsa."

"Astfel, au propus si s-a si aprobat urmatoarea schimbare: Daca un jucator opreste un adversar aflat intr-o situatie clara de a marca, in mod voit, printr-un fault (o greseala comisa cu picioarele), se va acorda lovitura de pedeapsa, dar jucatorul nu va mai fi eliminat, ci doar avertizat. Deci, pentru un fault in suprafata de pedeapsa, intr-o situatie clara de gol, jucatorul nu va mai fi eliminat, daca va efectua o greseala care se produce printr-un joc incorect al piciorului, piedica, atac prin alunecare, impingere, in incercarea de a juca mingea. Daca arbitrul cosidera ca nu ai avut niciun fel de intentie sau niciun fel de posibilitate de a juca mingea, ci pur si simplu ai incercat sa lovesti adversarul, se va respecta legea de pana acum si se va acorda cartonas rosul."

"Daca, spre exemplu, un atacant scapa singur cu portarul advers si, in afara suprafetei de pedeapsa, un adversar vine din spate sau din lateral, efectueaza un atac prin alunecare, nu atinge mingea si produce un fault, oprind adversarul sa marcheze un gol aproape foarte clar, regula ramane valabila. Jucatorul va fi sanctionat cu lovitura libera directa si eliminare. Pentru aceeasi faza, in suprafata de pedeapsa, nu va mai fi eliminare, ci doar avertisment. Motivatia a fost foarte clara. Nu se poate sanctiona un jucator pentru o greseala cu trei sanctiuni", a declarat fostul arbitru Marius Beudeanu la Sport Total FM.





VIDEO PROTVPLUS.RO

EMA a anunțat când ar putea fi aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru adolescenți
BRAT
Modifică setările cookies