Scandalul "Mita la FIFA" continua! Un martor face o afirmatie care poate cutremura fotbalul: "Un vot a costat un milion de euro"

Autor: Sport.ro
Marti 09 Decembrie 2014, 16:53

	Scandalul "Mita la FIFA" continua! Un martor face o afirmatie care poate cutremura fotbalul: "Un vot a costat un milion de euro"

Qatarul a castigat organizarea turneului final al Campionatului Mondial din 2022, insa decizia de a trimite Cupa Mondiala in Golf a declansat un mare scandal. O tara mica, care nu beneficiaza inca de infrastructura necesara si care a fost acuzata in nenumarate randuri ca se foloseste de "sclavi" pentru a finaliza proiectele necesare organizarii Cupei Mondiale, Qatarul a fost acuzata si ca a dat mita pentru a le lua fata unor alte state importante.

Mai multe voci au spus in ultimele luni ca oficialii Federatiei Qatareze de Fotbal au oferit sume importante de bani pentru a obtine voturile unor oficiali africani sau asiatici.

Acum, fosta directoare de comunicare a candidaturii Qatarului la organizarea Cuepi Mondiale a facut o dezvaluire care poate dinamita scandalul. Phaedra Almajid a vorbit cu jurnalistii France Football, aceasta spunand ca a fost martor la o intalnire a oficialilor qatarezi cu mai multi sefi de federatii din Africa. Aceasta a spus ca intalnirea la care a fost prezenta a avut loc la Luanda (Angola), acolo unde sefii Federatiei Qatareze i-au oferit unui oficial african suma de un milion de euro. Acesta, a carui identitate nu a fost dezvaluita, ar fi cerut chiar 1,5 milioane de euro. Intamplarea ar fi avut loc in ianuarie 2010.

Ulterior, oficialul african a sustinut candidatura Qatarului prin votul sau, a mai spus Phaedra Almajid. Tot aceasta a spus ca Spania si Qatar au ajuns la o intelegere pentru a-si sustine reciproc candidaturile, spaniolii dorind sa organizeze CM din 2018. Spre dezamagirea acestora, FIFA le-a dat Mondialul rusilor.

Phaedra Almajid a mai facut cateva dezvaluiri similare si in 2011, insa a decis ulterior sa si le retraga, motivele fiind unele necunoscute.

Comisia de Etica a FIFA a analizat insa dezvaluirile acesteia si a concluzionat ca "Nu s-a produs nicio violare sau incalcare a normelor si regulamentelor in vigoare in procesele de candidatura pentru CM 2018 si 2022".

"Eckert (n.r Hans-Joachim Eckert, seful Comisiei de Etica) si FIFA m-au aruncat la lei indetificandu-ma in raportul FIFA. Toata viata o sa ma uit peste umar dupa aceste dezvaluiri", a mai spus femeia, care s-ar afla sub protectia FBI in acest moment.

Sediul agenției de presă Associated Press şi al postului Al Jazeera din Gaza, distruse de o rachetă
BRAT
Modifică setările cookies