Scandal monstru inainte de Euro! Ucraina, echipament cu harta tarii care include Crimeea. Rusii reactioneaza dur: "Crimeea e a noastra!"

Scandal monstru inainte de Euro! Ucraina, echipament cu harta tarii care include Crimeea. Rusii reactioneaza dur: "Crimeea e a noastra!"

Sar scantei inainte de debutul Campionatului European.

Nationala Ucrainei intentioneaza sa joace la Euro cu un echipament pe care a fost imprimata harta Ucrainei, care include si Crimea. 

Rusia a reactionat rapid si a cerut forului continental sa nu le permita ucrainenilor sa foloseasca acest echipament.

Pe partea frontala a tricoului Ucrainei se poate observa o harta a vecinei Romaniei ce include si Crimea. Harta este insotita de mesajul "Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor!", motto-ul revoltei care a dus la alungarea lui Viktor Ianukovici de la putere.

Viaceslav Koloskov, presedintele de onoare al federatiei de fotbal, si deputatul Dmitri Sviscev au cerut la UEFA interzicerea acestor tricouri. "Le pot purta la antrenament, dar nu in timpul meciurilor. N-ar trebui sa existe declaratii politice pe stadioane". 

Forul international, insa, nu lasa loc de interpretari: „Echipamentul a fost aprobat de UEFA".

Fostul boxer rus Nikolai Valuev, deputat în Duma de Stat, a reactionat dur la adresa gestului Ucrainei: "Puteti visa cat vreti! Crimeea e teritoriul nostru. Asta nu se discuta".

Rusia a ocupat Crimeea in 2014.

Citeste si:RusiaEuroUcraina
VIDEO PROTVPLUS.RO

Ploile au făcut prăpăd în toată țara. Bilanțul ciclonului din Marea Neagră care a lovit România
BRAT
Modifică setările cookies