Scandal de corupție la Antipozi. Patru fotbaliști, descoperiți că au colaborat cu mafia pariurilor

Mafia pariurilor a-league coruptie fotbal Macarthur FC trucare meciuri Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 14:20
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 14:19

Credibilitatea A-League a fost zguduită din temeli de această veste. 

Trei fotbaliști au fost arestați, un al patrulea e dat în urmărire

Mai mulți mafioți din America de Sud ar fi manipulat piața pariurilor, în perioada 24 noiembrie - 9 decembrie 2023, cu ajutorul a patru fotbaliști de la clubul Macarthur FC, care ocupă momentan locul al cincilea în A-League (prima ligă din Australia). Poliția din statul australian New South Wales (NSW) a declarat că aceștia ar fi lucrat cu aceste elemente interlope pentru a obține un număr prestabilit de cartonașe galbene. Trei dintre jucători au fost arestați, dar eliberați pe cauțiune până la începerea procesului, iar un al patrulea este dat în urmărire națională pentru a fi adus la interogatoriu și pus sub acuzare.

Investigația ar fi început după sesizarea UKGC

Investigația ar fi început după ce United Kingdom Gambling Commission (Marea Britanie) a început să analizeze mai multe pariuri suspicioase, în decembrie 2023, unele cu câștiguri de sute de mii de dolari australieni. Datele colectate au arătat că jucătorii de la Macarthur încasau până la 10.000 de dolari australieni (aproximativ 6.137 euro), pentru a primi cartonașe galbene în meciurile și în minutele dorite de mafia pariurilor. 

Rețeaua ar fi avut și câteva tentative nereușite de fraudare a jocurilor, în perioada 20 aprilie - 4 mai 2024. Ulterior, UKGC a sesizat autoritățile din Australia ca să se ia măsurile legale pentru stoparea acestor practici. 

Reprezentanții A-League au transmis că "suntem conștienți de aceste arestări și vom colabora total, pentru a fi siguri că asemenea episoade nu se vor mai repeta. Integritatea și fotbalul trebuie să meargă mână în mână și tot ceea ce amenință această legătură trebuie să fie eradicat".  

Foto - Getty Images

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!