Dezvaluiri incredibile: 4.100 de persoane au fost arestate IN TIMPUL desfasurarii EURO si peste 13 milioane de dolari au fost confiscati

UEFA EURO 2016™ China Mafia pariurilor pariuri sportive Singapore Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Iulie 2016, 16:47
Data actualizarii: Luni 18 Iulie 2016, 19:18

4.100 de persoane arestate si peste 13 milioane de dolari confiscati - este bilantul unei operatiuni secrete desfasurate in timpul EURO si dezvaluite acum de Interpol.

Peste 4.100 de persoane au fost arestate si 13,6 milioane de dolari au fost confiscati in Asia in timpul unei operatiuni coordonate de Interpol vizand pariurile clandestine in timpul Campionatului European, desfasurat in Franta intre 10 iunie si 10 iulie.

In timpul operatiunii numite SOGA VI (de la "SOccer GAmbling"), au fost efectuate perchezitii in aproape 4.000 de case de pariuri clandestine din toata China, inclusiv Hong Kong si Macau, in Malaezia, Singapore, in Thailanda si Vietnam, dar si in Franta, Grecia si Italia, a precizat intr-un comunicat Interpol-ul, ce are sediul in orasul francez Lyon. 

Valoarea totala a acestor pariuri ilegale este estimata la 649 de milioane de dolari. 

"Numarul confiscarilor este cel mai important din ultimii ani pentru operatiuni similare", a indicat Chan Lok-wing, unul din responsabilii politiei din Hong Kong. 

"Operatiunile SOGA sunt importante, nu doar pentru a lupta impotriva pariurilor clandestine, ci si impotriva retelelor criminale", a continuat Chan. El a adaugat ca politia din Hong Kong va continua sa coopereze cu Interpol pentru "a identifica si destructura retelele criminale la nivel national, regional si international". 

O a doua operatiune, botezata Aces, vizand retelele aflate in spatele acestor portaluri si implicand Cambodgia, Coreea de Sud, Filipine, Thailanda si Vietnam, a permis efectuarea a 33 de arestari, a indicat comunicatul. 

"Pariurile ilegale genereaza profituri considerabile pentru retelele crimei organizate, traficul de fiinte umane si spalarea de bani", a subliniat Jim Anderson de la Interpol. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!