VIDEO: Zguduitor! Salvador Cabanas, impuscat in cap! VEZI imagini din momentul atacului!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Ianuarie 2010, 18:55
Data actualizarii: Marti 26 Ianuarie 2010, 19:04

UPDATE: Cei doi presupusi agresori ai lui Salvador Cabanas, care a fost impuscat in cap luni, intr-un bar din orasul Ciudad de Mexico, au fost identificati si sunt cautati de politie.

Internationalul paraguayan de la Club America, Salvador Cabanas, care a fost impuscat in cap, luni dimineata, intr-un bar din Ciudad de Mexico, se afla intr-o stare critica dar stabila, au anuntat medicii care l-au operat.

"Este intr-o stare critica, dar stabila. Creierul lui s-a comportat bine, dar nu putem inca asigura ca viata sa este in afara pericolului. Glontul nu a fost extras. Acesta se afla in partea posterioara a creierului, astfel ca riscam daune suplimentare prin incercarea de a-l extrage", a declarat in fata presei seful echipei chirurgicale al clinicii mexicane, doctorul Ernesto Martinez.

Cabanas, unul din starurile echipei nationale a Paraguayului, care e calificata la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud, a fost atacat intr-un bar in Ciudad de Mexico, unde era insotit de sotia sa, Maria Alonso, si de mai multi prieteni, potrivit presedintelui clubului la care activa, Michael Bauer.

Patru persoane au fost arestate in acest caz: trei angajati ai barului si cumantul fotbalistului, care se afla cu Cabanas in local, a precizat procurorul din Ciudad de Mexico, Miguel Angel Mancera. "Se pare ca au incercat sa-l atace in barul-restaurant si a fost impuscat", a adaugat Macera.

Totusi, procurorul Mancera a respins ipoteza unei agresiuni a unui hot, deoarece Salvador Cabanas a ramas in posesia banilor si a documentelor ce le avea asupra sa.

Presedintele clubului Club America a negat faptul ca atacantul paraguayan se afla in "moarte cerebrala" dupa agresiune, asa cum au anuntat mai mult organe mass-media locale: "El a venit constient in spital si i-a spus sotiei lui, inainte de a intra in sala de operatie, ca va scapa. La spital, Cabanas a raspuns la intrebarile puse de medici si asta ne ofera o referinta ce poate fi incurajatoare".

Mai multi jucatori paraguayeni din campionatul mexican au mers, marti dimineata, impreuna cu directorul tehnic al formatiei Club America, Jesus Ramirez, la spitalul Los Angeles din Ciudad de Mexico acolo unde Salvador Cabanas a fost operant si unde se mai afla zeci de fani si jurnalisti.

Jucatorul in varsta de 29 de ani si-a inceput cariera in Paraguay, dupa care a evoluat in Chile, unde a devenit, in 2003, la echipa Audax Italiano, cel mai bun marcator din campionatul intern. Ulterior, Salvador Cabanas a fost transferat in Mexic, initial la Chiapas si, din 2006, la America, echipa la care a devenit cel mai bun marcator din Mexic si fotbalistul sud-american al anului, in 2007.

AGRESORII AU FOST IDENTIFICATI!
Cei doi presupusi agresori ai internationalului paraguayan al echipei mexicane Club America, Salvador Cabanas, care a fost impuscat in cap luni, intr-un bar din orasul Ciudad de Mexico, au fost identificati si sunt cautati de politie, a anuntat procurorul Miguel Angel Mancera, informeaza AFP.

Macera nu le-a dezvaluit decat prenumele celor doi, Jesus si Francisco, precizand ca unul dintre acestia este un client fidel al localului in care s-a produs incidentul.
Cei doi presupusi agresori au fost filmati de camere de supraveghere ale barului, iar imaginile au fost prezentate de catre procuror. Sistemul video al localului Bar-Bar, al carui site anunta ca are printre clienti celebritati precum Diego Maradona sau actorul mexican Diego Luna, a filmat intrarea in toalete, locul unde Cabanas, care se lupta intre viata si moarte in spital, a fost impuscat in cap.

Potrivit procurorului din Ciudad de Mexico, pe inregistrarea video se vede cum doi barbati intra in toaleta, iar apoi unul dintre ei iese si are o conversatie in fata usii cu o femeie, o dansatoare cubaneza. Mai apoi, Cabanas vine impreuna cu sotia sa si intra in toaleta barbatilor, in timp ce nevasta fotbalistului merge in cea pentru femei. In acel moment, omul care discuta cu dansatoarea se intoarce in toaleta. Un agent de paza soseste pentru a intra si el, dar este blocat de catre cei doi suspecti, care parasesc Bar-Bar printr-o usa in fata careia erau asteptati de doua masini, toate acestea petrecandu-se pe parcursul a trei minute.

"Nu avem nicio indoiala ca in acest interval Salvador Cabanas a fost impuscat in cap", a spus procurorul.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!