Fotbal extern

S-au calificat în optimi la Cupa Africii, dar nu mai au niciun portar apt! Cine ar putea intra între buturi

Echipa națională din Insulele Comore s-a calificat în premieră în optimile de finală ale Cupei Africii, fază în care va întâlni gazda turneului, Camerun.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 18:20
Data actualizarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 18:22

Cu mai puțin de 48 de ore înaintea meciului, cei din stafful tehnic al Insulelor Comore nu știau pe ce goalkeeper se vor baza în duelul cu Camerun, având în vedere că doi dintre portari, Moyadh Ousseini și Ali Ahamada, au fost depistați cu COVID-19, iar al treilea, Salim Ben Boina, a suferit o accidentare la umăr.

  • 12 cazuri de COVID-19 au fost raportate în naționala din Insulele Comore, aici fiind incluși atât jucători, cât și persoane din stafful tehnic.

Jean-Daniel Padovani, antrenorul de portari al naționalei, a încercat să glumească când a vorbit despre situația dificilă prin care trece echipa: "Râdem, preferăm să vedem situația în acest fel... comică. Încă nu am decis cine va fi în poartă", a spus tehnicianul, potrivit France 24.

Sursa citată anunță că sunt șanse mari ca naționala din Insulele Comore să aibă între buturi un jucător de câmp la meciul cu Camerun, având în vedere că regulamentul CAN este clar: meciurile se joacă atât timp cât o echipă are cel puțin 11 jucători apți, iar în cazul în care niciun portar nu este disponibil se va apela la un jucător de câmp.

Mijlocașul Nadjim Abdou, căpitanul din Insulele Comore, în vârstă de 37 de ani, spune că n-are de gând să treacă în poartă la meciul cu Camerun: "Mereu am preferat să joc în câmp. Nu ai cum să te transformi în portar la un meci din optimi. Suntem aici să ne reprezentăm țară. Dacă va trebui să facem sacrificii, o vom face. Oricine va intra în poartă va da totul, precum ceilalți 10 din teren".

Naționala din Insulele Comore s-a calificat în optimile Cupei Africii după ce a încheiat pe locul 3 grupa C, cu trei puncte, în urma victoriei surprinzătoare din jocul cu Ghana, scor 3-2.

  • Meciul Camerun - Insulele Comore este programat luni, 24 ianuarie, de la ora 21:00.
Modifică setările cookies