Fotbal extern

S-a nascut baiat, dar va juca in echipa de fete! Federatia i-a dat voie primei femei transexual sa joace! Anuntul care poate schimba ISTORIA: cu ce echipa a semnat Mara

Istoria fotbalului se poate schimba pentru totdeauna dupa decizia luata de Federatia de la Buenos Aires!

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Noiembrie 2020, 02:25
Data actualizarii: Duminica 29 Noiembrie 2020, 02:26

Mara Gonez (22 de ani) va fi prima femeie transexuala care va juca fotbal la nivel inalt. Mara a primit acceptul Federatiei de a face parte din lotul Villa San Carlos, echipa din prima liga argentiniana. Tanara isi va face debutul pentru noul sau club pe 5 decembrie, contra lui Lanus.

Mara a semnat cu Villa San Carlos de mai mult timp, insa a trebuit sa astepte toate aprobarile inainte ca acordul sa fie oficializat. Mai multe teste medicale au confirmat ca nivelul de testosteron din sangele sau nu depaseste limitele admise, astfel ca poate juca intr-o echipa de fete.

Intr-o postare pe Instagram, Mara si-a anuntat fericita victoria in lupta cu regulile: "Sunt oficial jucatoare la cel mai inalt nivel in Argentina. Drumul a fost lung, au fost multe obstacole, multe frici si suparari."

Mara a avut mai multe tentative de suicid din cauza bullyingului caruia i-a fost victima: "Voiam sa ma duc pe strada si sa ma arunc in fata oricarei masini care trecea. Vecina mea Adriana, care azi imi e prietena, m-a convins sa n-o fac."

CITESTE SI

Modifică setările cookies