Fotbal extern

S-a enervat Lewandowski după ce nu a primit Balonul de Aur? ”Sunt sigur că nu e fericit”

Multe voci din fotbalul internațional au fost de părere că Robert Lewandowski ar fi meritat să câștige Balonul de Aur în acest an.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Decembrie 2021, 16:46
Data actualizarii: Vineri 03 Decembrie 2021, 16:55

 Polonezul a avut cifre impresionante în acest sezon, iar sezonul trecut a câștigat tot ce se putea cu Bayern Munchen.

Lothar Matthaus, legenda lui Bayern Munchen, este de părere că rezultatul din acest an al trofeului Balonul de Aur îl va motiva și mai mult pe Lewandowski. Messi a primit trofeul pentru a șaptea oară în cariera sa.

Lewandowski, îmbărbătat de Lothar Matthaus

„Lewandowski e motivat. Sunt sigur că nu e fericit cu rezultatul de la Paris. Dar este faorte profesionist. Nu am văzut pe cineva la fel de profesionist ca Robert Lewandowski. Nu se va gândi sâmbătă (n.r. - la meciul cu Dortmund) la Balonul de Aur. Se va gândi la echipă, la club, la cum să joace bine, să marcheze și să câștige cele trei puncte.

A jucat la cel mai înalt nivel în Bundesliga și în Champions League, a fost golgheter, a avut meciuri bune, a doborât recorduri. Dar jurnaliștii l-au ales pe Messi, și pentru asta trebuie să-l felicităm pe Messi. Dar pentru mine, Robert Lewandowski este cel mai bun jucător din 2021”, a spus Lothar Matthaus, potrivit Goal.com.

Golgheter absolut al anului 2021, Lewandowski este și cel mai bun marcator atât la nivel de meciuri internaționale (24 de goluri în Liga Campionilor și la naționala Poloniei), cât și la nivel de campionate interne (38 de goluri în Bundesliga).

Thomas Muller a sărit în apărarea lui Robert Lewandowski, după Balonul de Aur 2021

Muller a dezvăluit că faptul că Lewandowski nu a câștigat reprezintă o motivație în plus ca Bayern să demonstreze din nou că este o forță și a avertizat că momentul în care se va întâmpla va fi chiar la meciul din Champions League cu Barcelona, fosta echipă a lui Lionel Messi. 

„Dintr-un punct de vedere bavarez, polonez, dar și dintr-un punct de vedere german, deznodământul de la Balonul de Aur a fost o reală dezamăgire. Pentru unii, chiar puțin mai mult. Deși sunt în industrie de ceva timp, astfel că nu m-a surprins mult rezultatul, a fost similar cu situația lui Franck Ribery în 2013. 

Toată această treabă mi-a întărit gândirea: avem jucători mari în Bundesliga și nu trebuie să ne ascundem. Cu toate astea, pentru recunoașterea mondială, avem nevoie de mai mult succes la nivel internațional. 

Pentru mine, asta este o motivație în plus pentru a pune totul în balanță cu obiectivul de a aduce din nou Champions League la Munchen, pentru a demonstra lumii fotbalului ce se întâmplă. Și, mai presus de orice, ce fotbalul german poate oferi. Avem următoarea șansă în care putem face asta, miercurea viitoare în meciul din Champions League împotriva Barcelonei”, a declarat Muller, citat de Mundo Deportivo. 

Modifică setările cookies