Cum să nu-i dai ”Balonul de Aur”? Lewandowski e golgheterul absolut al anului 2021, la o distanță imensă de principalii urmăritori

Robert Lewandowski Balonul de Aur Cristiano Ronaldo kylian mbappe Lionel Messi Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Decembrie 2021, 10:08
Data actualizarii: Joi 02 Decembrie 2021, 09:07

Messi se află pe pozițiile 7-8 în topul celor mai buni marcatori.

Robert Lewandowski a marcat de 64 de ori în anul calendaristic 2021, la echipa de club și echipa națională, o performanță uluitoare care însă nu i-a adus și ”Balonul de Aur”, așa cum mulți se așteptau.

Mbappe este pe locul al doilea, la o diferență de aproape 20 de goluri

”Lewa” a înscris 38 de goluri în Bundesliga, 2 în Cupa Germaniei, 13 în Liga Campionilor (la Bayern Munchen) și 11 goluri la echipa națională a Poloniei. Principalul urmăritor se află la aproape 20 de reușite distanță: Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain & Franța) a marcat de 45 de ori.

Urmează, în clasamentul întocmit de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului și publicat ieri, Erling Haaland (Borussia Dortmund & Norvegia, 44 de goluri) și trei fotbaliști cu același număr de goluri, 43: Cristiano Ronaldo (Juventus Torino, Manchester United & Portugalia), Karim Benzema (Real Madrid & Franța) și Gabriel Barbosa (Flamengo & Brazilia).

Mașină de goluri și pe plan internațional, și pe plan intern

Lionel Messi (FC Barcelona, Paris Saint-Germain & Argentina), câștigătorul ”Balonului de Aur” pe 2021, se află pe pozițiile 7-8, cu 41 de goluri, la egalitate cu Harry Kane (Tottenham & Anglia).

Golgheter absolut al anului 2021, Lewandowski este și cel mai bun marcator atât la nivel de meciuri internaționale (24 de goluri în Liga Campionilor și la naționala Poloniei), cât și la nivel de campionate interne (38 de goluri în Bundesliga).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!