Roberto Mancini Campionatul Mondial 2022 Gabriele Gravina Italia macedonia de nord Fotbal extern

S-a decis soarta lui Mancini! Declarațiile selecționerului Italiei și ale președintelui federației

Naționala din Peninsulă a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Qatar după 0-1 cu Macedonia de Nord în semifinalele play-off-ului.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 15:02
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 15:03

Roberto Mancini va rămâne în postul de selecţioner al echipei Italiei, în ciuda ratării calificării la Cupa Mondială de fotbal din 2022, anunţă presa sportivă italiană.

Preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, a declarat după eşecul suferit joi de Squadra Azzurra în faţa Macedoniei de Nord (0-1), în semifinalele barajului pentru calificarea la CM 2022, că nu îl va concedia pe Mancini, iar ziarele Gazzetta dello Sport şi Corriere dello Sport au scris în ediţiile lor de luni că actualul selecţioner nu va renunţa la funcţia sa.

Mancini are contract până în 2026

Roberto Mancini şi-a prelungit contractul cu FIGC până în 2026, cu câteva săptămâni înaintea Campionatului European din vara anului trecut, competiţie la care "azzurri" au cucerit trofeul.

La momentul respectiv, nimeni nu îşi închipuia că, nouă luni mai târziu, Italia va rata calificarea la Cupa Mondială, pentru a doua ediţie consecutivă.

În vârstă de 57 de ani, Roberto Mancini va susţine o conferinţă de presă luni, înaintea meciului cu Turcia, în cursul căreia se aşteaptă să confirme decizia de a rămâne la cârma Italiei până în 2026.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!