S-a adeverit predicția lui Jose Mourinho! Ce spunea despre Pep Guardiola în 2019

Jose Mourinho Manchester City Pep Guardiola Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 11 Iunie 2023, 19:55
Data actualizarii: Duminica 11 Iunie 2023, 19:52

Pep Gurdiola și-a trecut în palmares al treilea trofeu UEFA Champions League și primul cu Manchester City, după finala cu Inter Milano, scor 1-0.

După triumful de la Istanbul, în presa internațională a fost reluată o declarație oferită de Jose Mourinho în 2019. Rival al lui Pep Guardiola, "The Special One" dădea asigurări că este doar o chestiune de timp până când managerul spaniol va reuși să câștige trofeul Champions League și cu Manchester City.

S-a adeverit predicția lui Jose Mourinho! Ce spunea despre Pep Guardiola în 2019

Patru ani mai târziu, predicția lui Jose Mourinho s-a dovedit a fi adevărată. Pep Guardiola a câștigat din nou Champions League, după o pauză de 12 ani.

"Când vorbești despre Guardiola, nu vorbești numai despre unul dintre cei mai buni antrenori ai momentului, ci și despre unul dintre cei mai buni din istorie. A câștigat de două ori Liga Campionilor cu Barcelona, apoi nu a mai reușit cu Bayern sau Manchester City. Însă nu putem să spunem că Pep nu este omul potrivit pentru câștigarea Champions League cu City.

Până acum nu a reușit cu City, dar poți găsi pe cineva mai bun decât el care să câștige trofeul cu City? Eu cred că e doar o chestiune de timp", spunea Jose Mourinho, în 2019, potrivit Mundo Deportivo.

Triplă pentru istorie! Performanță fabuloasă pentru Manchester City și Pep Guardiola

Grație triumfului de la Istanbul, Manchester City a cucerit o triplă istorică în acest sezon formată din Champions League, Premier League și Cupa Angliei. Echipa lui Pep Guardiola este doar a doua echipă din Anglia care reușește această performanță, după Manchester United, în 1999.

Performanța este una deosebit de importantă și pentru Pep Guardiola. Antrenorul a ajuns la trei trofee Champions League cucerite, după cele două cu FC Barcelona (2009, 2011).

Guardiola a devenit primul antrenor din istorie care cucerește o astfel de triplă de două ori în carieră. Managerul spaniol a izbutit aceeași performanță în sezonul 2008/2009, cu FC Barcelona, când a câștigat Champions League, Cupa Spaniei și titlul în La Liga.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!