UEFA competitii europene UEFA echipe Liga 1 reforma UEFA schimbari fotbal UEFA Fotbal extern

UEFA schimba regulile pentru a reduce diferentele dintre cluburi! Avantaj important pentru echipele din Liga 1

Echipele din Romania au parasit competitiile europene inca din fazele preliminare. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Septembrie 2018, 16:33
Data actualizarii: Sambata 01 Septembrie 2018, 16:44

Problemele financiare si scaderea calitatii fotbalului romanesc se numara printre cauzele eliminarilor rusinoase ale formatiilor din Romania. 

UEFA pregateste un plan prin care doreste sa reduca decalajul dintre cluburi, mai ales cel financiar. Astfel, echipele romanesti ar putea fi si ele ajutate sa depaseasca problemele din prezent. 

Presedintele UEFA, Aleksander Ceferin, propune o limita salariala si o reforma in ceea ce priveste transferurile. Totusi, ideile lui Ceferin pot fi dificil de adoptat din cauza legilor Uniunii Europene. 

"Este una dintre cele mai mari provocari pentru noi. Planuim cateva reforme, dar nu va pot spune exact cand vor intra in vigoare. Pentru mine este clar ca trebuie sa gasim un echilibru. Cluburile mari vor mereu sa joace cu alte cluburi mari. Cluburile mici isi doresc sa se califice in grupele Champions League pentru a supravietui. Din discutiile cu reprezentantii cluburilor mari, este clar ca o competitie doar a lor nu se va intampla si ar fi plictisitoare. 

Trebuie sa inteleaga faptul ca, pentru dezvoltarea fotbalului, e nevoie sa imparta banii. Distanta dintre cluburile mari si cele mici este tot mai mare si nu suntem naivi sa credem ca putem opri procesul. Dar hai sa incercam macar sa il incetinim", a explicat presedintele UEFA, potrivit Reuters. 

Modifică setările cookies