NEWS ALERT Răzvan Burleanu, președinte la UEFA? The Independent face un anunț uriaș

Razvan Burleanu Aleksandar Ceferin UEFA Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Decembrie 2023, 23:10
Data actualizarii: Luni 11 Decembrie 2023, 23:24

Răzvan Burleanu (39 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, este susținut pentru a deveni noul președinte al UEFA.

Luni seară, publicația britanică The Independent scrie că "Răzvan Burleanu primește susținre pentru a deveni noul președinte UEFA în contextul unei scindări din cadrul forului european, care a fost provocată de planul lui Aleksander Ceferin de a rămâne în funcție până în 2031".

Ceferin vrea să schimbe statutul și să aibă al patrulea mandat la UEFA

Aleksander Ceferin este președinte UEFA din septembrie 2016. În luna aprilie a acestui an, slovenul a fost ales în unanimitate pentru al treilea mandat consecutiv, unul care este valabil până în 2027.

Recent, au apărut informații potrivit cărora Ceferin plănuiește să schimbe statutul UEFA, care le permite președinților să aibă cel mult trei mandate. Prin această mișcare, slovenul și-ar dori al patrulea mandat, unul care s-ar încheia în 2031, după 15 ani de șefie.

Mai mulți președinți de federații din Europa nu au primit bine vestea, considerând că ar fi o "mișcare nedemocratică" și nu ar reprezenta interesele fotbalului.

Răzvan Burleanu, favorit pentru șefia UEFA?!

The Independent scrie acum că "Răzvan Burleanu este văzut drept cel mai bun candidat" de către cei mai mulți dintre cei implicați. Președintele FRF ar avea parte și de susținerea britanicului David Gill, vicepreședintele actual al UEFA și membru în Comitetul Executiv, care s-ar fi pronunțat împotriva ideii lui Ceferin de a schimba statutul.

Un vot privind modificarea statutului este programat la Congresul UEFA de la Paris, în februarie 2024, unde Aleksander Ceferin are nevoie de cel puțin 28 de voturi de la cele 55 de state membre pentru ca schimbarea să intre în vigoare.

În contextul divergențelor dintre Ceferin și membrii UEFA, Burleanu capătă tot mai multă susținere. "Este văzut drept un excelent și responsabil administrator, fiind conectat la acest sport și datorită tatălui său, fostul fotbalist Gheorghe Burleanu, care a jucat în prima ligă", este descrierea făcută românului de britanici.

The Independent continuă: "În vârstă de 39 de ani, Burleanu a fost și el fotbalist la nivel de juniori, are o teză de doctorat în management organizațional și a lucrat în politica românească, dar și în mai multe grupuri de lucru ale UEFA. Burleanu a fost ales în Consiliul FIFA în aprilie 2021"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!