Fotbal extern

Răzbunarea Sheriff-ului! Suspendări și amenzi pentru rivala din Moldova care a vrut să abandoneze derby-ul

Președintele lui Petrocub Hîncești a protestat împotriva clubului din Tiraspol.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Noiembrie 2021, 15:46
Data actualizarii: Joi 04 Noiembrie 2021, 15:52

Nicolae Usatîi, președintele lui Petrocub Hîncești, vicecampioana din Republica Moldova, a fost la un pas să retragă echipa în derby-ul cu Sheriff Tiraspol, disputat duminică și pierdut cu 0-2.

”A fost un semn de protest. Însă principalul motiv nu este arbitrajul din acel meci. Sheriff este un club în Republica Moldova care este favorizat, și nu doar acum, ci și pe parcursul ultimilor ani. 

Favorizat prin diverse, inclusiv cu amânarea meciurilor din cauza evoluției clubului în cupele europene, amânare care este contrară regulamentului”, a explicat Usatîi după meci.

Pentru gestul și declarațiile sale, oficialul lui Petrocub a fost suspendat astăzi opt etape de Federația Moldovenească de Fotbal și amendat cu 30.000 de lei moldovenești, adică aproximativ 1.500 de euro.

Managerul lui Petrocub, suspendat pentru că a fumat

”Aceste acțiuni au afectat imaginea Campionatului Republicii Moldova la Fotbal și imaginea fotbalului nu doar la nivel național, dar și internațional, având în vedere faptul că meciul FC PETROCUB – FC SHERIFF, a fost televizat pe câteva posturi TV din Republica Moldova, precum și din afara Republicii Moldova”, a precizat federația de la Chișinău.

Nici managerul lui Petrocub nu a scăpat, el fiind suspendat și amendat pentru că a fumat la tribuna oficială, lucru interzis în incinta stadionului.

Revenind la Sheriff, campioana din Republica Moldova a pierdut meciul de aseară cu Inter Milano, 1-3 pe teren propriu în grupele Ligii Campionilor.

Modifică setările cookies