Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu participarea lui Real Madrid la Campionatul Mondial al Cluburilor

Campionatul mondial al cluburilor Carlo Ancelotti FIFA Real Madrid Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2024, 16:52
Data actualizarii: Luni 10 Iunie 2024, 16:53

Real Madrid a anunțat că va participa la ediția din 2025 a Campionatului Mondial al Cluburilor, în ciuda declarațiilor lui Carlo Ancelotti apărute în presă.

Într-un interviu publicat luni de Il Giornale, Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid era citat: "FIFA uită că mai multe formații nu vor participa la noua competiție. Un singur meci al lui Real Madrid valorează 20 de milioane de dolari, iar FIFA vrea să ne dea această sumă pentru întreaga competiție. Vom refuza invitația".

Real Madrid va participa la Campionatul Mondial al Cluburilor din 2025

Câteva ore mai târziu, după ce întreaga presă internațională a scris despre boicotul lui Real Madrid, clubul a emis un comunicat de presă în care a anunțat că va participa la Campionatul Mondial al Cluburilor, competiție programată în perioada 15 iunie 2025 - 13 iulie 2025, în Statele Unite ale Americii.

"Real Madrid anunță că participarea la noul Campionat Mondial al Cluburilor organizat de FIFA în sezonul 2024/2025 nu a fost niciodată pusă la îndoială. Așa cum a fost planificat, clubul nostru va concura în această competiție oficială cu mândrie și cu cel mai mare entuziasm pentru a face milioane de fani din întreaga lume să viseze din nou la un trofeu", a transmis Real Madrid, pe site-ul oficial.

De asemenea, Carlo Ancelotti a publicat un mesaj pe contul său de Twitter în care a transmis că declarațiile sale din Il Giornale au fost interpretate eronat.

"În interviul meu din Il Giornale, declarațiile mele despre Campionatul Mondial al Cluburilor nu au fost interpretate așa cum mi-am dorit. Nu e nimic mai departe de interesul meu decât respingerea posibilității de a juca într-un turneu pe care îl consider o mare oportunitate de a continua obținerea trofeelor importante cu Real Madrid", a transmis Ancelotti.

Noul format al Campionatului Mondial al Cluburilor, competiție organizată de FIFA, va avea 32 de echipe la start. Din Europa vor participa 12 cluburi, care sunt deja stabilite: Real Madrid, Chelsea, Manchester City, Bayern Munchen, PSG, Inter Milano, Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Juventus și RB Salzburg.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!