Jose Peseiro Cupa Africii pe Natiuni Emmanuel Amunike Nigeria Rapid Fotbal extern

Peseiro, de tot râsul! Fostul antrenor al Rapidului, dat afară de la naționala Nigeriei fără să bifeze vreun meci

Portughezul a fost doar observator la Cupa Africii pe Națiuni, competiție recent încheiată unde ”Super Eagles” au fost conduși de Augustine Eguavoen.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Februarie 2022, 15:01
Data actualizarii: Marti 08 Februarie 2022, 15:08

Numit la sfârșitul anului trecut selecționer al Nigeriei, portughezul Jose Peseiro (61 de ani, fost antrenor la Rapid în 2008) a participat la Cupa Africii pe Națiuni, competiție recent încheiată, doar în calitate de observator, pentru că echipa a fost condusă de fostul internațional Augustine Eguavoen.

În ciuda eliminării premature a Nigeriei, încă din optimi, Eguavoen i-a convins pe federali că este soluția cea mai potrivită.

Secundul lui Eguavoen va fi celebrul Amunike, fostul atacant al Barcelonei

”Apreciem interesul pe care domnul Peseiro l-a arătat fotbalului din Nigeria și nu avem nicio îndoială asupra capacității sale.

Credem că, poate, în viitor va mai exista o oportunitate să lucrăm împreună.

Totuși, în lumina evoluției pozitive de la recent încheiata Cupă a Africii pe Națiuni, care ne-a dat încredere pentru o calificare la Campionatul Mondial din Qatar, am hotărât să acceptăm recomandarea Comisiei Tehnice și de Dezvoltare de a continua cu staff-ul condus de Eguavoen”, a explicat secretarul general al federației nigeriene, Mohammed Sanusi.

Augustine Eguavoen va fi ajutat de secundul Emmanuel Amuneke (sau Amunike, așa cum era cunoscut în anii '90), fostul atacant de la Barcelona care s-a remarcat la Mondialul din 1994.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies