"Nu e salvatorul Angliei!" Southgate încearcă să ia presiunea de pe umerii lui Bellingham înainte de meciul cu Serbia

Gareth Southgate campionatul european EURO 2024 Nationala Angliei Fotbal extern Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a pierdut o sumă importantă de bani / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Iunie 2024, 09:12
Data actualizarii: Duminica 16 Iunie 2024, 09:15

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a ținut să tempereze așteptările legate de starul echipei, Jude Bellingham, înaintea debutului la Euro 2024.

"Nu ar trebui să ne așteptăm ca el să ducă toată povara echipei pe umerii lui", a spus Southgate la Gelsenkirchen, referindu-se la ascensiunea fulminantă a lui Bellingham în ultimii ani. "Are o atitudine fantastică, o ambiție enormă și talentul necesar. S-a adaptat super la toate situațiile. Felul în care le gestionează este pur și simplu excelent."

Totuși, Southgate a subliniat că Bellingham este doar "unul dintre mulți jucători importanți" din lotul favoritei la trofeul Euro. "Responsabilitatea este colectivă. Fiecare trebuie să-și facă partea lui", a precizat antrenorul.

La doar 20 de ani, Bellingham se întoarce în Germania ca un câștigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, după un sezon de excepție. Tânărul mijlocaș a părăsit Borussia Dortmund în vara anului 2023 pentru a se alătura "galacticilor".

Bellingham, lăudat de Kane

"Este un jucător fantastic în ceea ce privește mișcarea și spațiile pe care le vede. Simt că ne completăm bine", a spus căpitanul Harry Kane despre coechipierul său. Bellingham este deja văzut ca o figură de lider în echipa națională a Angliei și este considerat un potențial succesor al lui Kane.

Anglia debutează în această seară la Euro împotriva naționalei Serbiei, de la ora 22:00.

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!