Noel Le Graet, președintele Federației Franceze, și-a dat demisia după scandalurile recente! Se afla la conducere de peste 11 ani 

Noel Le Graet Federatia Franceza de Fotbal Fotbal extern
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 14:17
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 14:18

Noel Le Graet (81 ani) nu mai este președintele Federației Franceze de Fotbal. 

În cadrul Comitetului Executiv Extraordinar al Federației Franceze de Fotbal organizat în cursul zilei de marți, Noel Le Graet, cel care ocupa funcția de președinte din iunie 2011, și-a prezentat demisia, după cum informează Le Parisien

Ultimul an a fost dur pentru oficialul francez, care a fost implicat în mai multe scandaluri majore, ultimul fiind de hărțuire sexuală. Sub comanda sa, Franța a jucat o finală de Campionat European, pierdută cu Portugalia, scor 0-1, a câștigat titlul mondial în Rusia, în finala cu Croația și a disputat încă o finală de Mondial chiar în această iarnă, pierdută în fața Argentinei. 

Franța a câștigat și trofeul Nations League în anul 2021, tot sub conducerea lui Noel Le Graet. 

Comunicatul lui Noel Le Graet 

Președintele francez a emis un comunicat în care și-a prezentat scuzele față de Zinedine Zidane, numind comentariile făcute ca fiind „stângace”. 

„Mi-ar plăcea să îmi prezint scuzele pentru remarcile care nu reflectă deloc gândurile mele și nici considerația pe care o am față de jucătorul care a fost și față de antrenorul care a devenit. Am oferit un interviu pe care nu ar fi trebuit să îl ofer pentru că s-a căutat controversa prin punerea în opoziție a lui Didier față de Zinedine Zidane, două monumente ale fotbalului francez. 

Admit că am făcut câteva remarci ciuduate care au creat neînțelegeri. Zinedine Zidane știe stima pe care i-o port, așa cum se întâmplă cu tot poporul francez”, se arată în comunicatul de presă al lui Noel Le Graet conform RMC Sport. 

Ce a spus Noel Le Graet despre Zinedine Zidane

Despre Zidane s-a scris că, în urma prelungirii semnate de Deschamps, ar fi favorit să preia banca tehnică a altei naționale, cea a Braziliei. Întrebat despre informația menționată, șeful Federației a oferit un răspuns dur, în urma căruia au apărut reacții dure. 

„Știu foarte bine că Zidane a fost înttotdeauna pe radar. A avut mulți suporteri, unii chiar așteptau plecarea lui Deschamps, însă cine i-ar putea face reproșuri serioase lui Deschamps? Nimeni. 

Zidane face ce vrea, nu e treaba mea. Nu m-am întâlnit niciodată cu el, nu am luat vreodată în calcul să ne separăm de Didier. Poate să meargă unde vrea el, la o echipă de club...Dacă Zidane a încercat să mă contacteze? În mod clar nu, nici măcar nu aș răspunde la telefon”, a spus Le Graet conform Reuters. 

Noel Le Graet, acuzat de hărțuire sexuală 

Sonia Souid, un cunoscut agent, mai ales pe zona de fotbal feminin, a povestit un episod din 2014 care-l are în primplan pe șeful FFF. Impresarul FIFA a dezvăluit că a fost convocat de Noel Le Graet la o întâlnire în scop profesional, însă planurile acestuia erau cu totul altele. 

„În septembrie 2014 m-a sunat. Mi-a spus că sunt extraordinară, că am reușit să fac lucruri incredibile și că vrea să mă prezinte Brigittei Henriques, cea mai importantă femeie din Federație. Mi-a propus să ne întâlnim în apartamentul lui din Paris. 

A spus că face întâlniri acolo adesea, că e mai ușor, avem intimitate. Așa că am acceptat. Aveam 26 de ani, eram un agent la început de drum, iar el era președintele FFF, trebuia să existe respect. 

El nu m-a privit niciodată ca pe un agent, doar ca pe un obiect. Să vorbesc direct, s-a uitat la mine ca la o pereche de sâni și un fund.

Când am ajuns, am văzut pe masă două pahare de șampanie. Eu o așteptam pe Brigitte Henriques, dar nu mai venea. El a spus: 'Știi, noi n-avem nevoie de ea. Dacă noi suntem suficient de apropiați, pot să-ți îndeplinesc dorințele'.

Nu m-am atins de pahar, mi-era teamă să nu fi pus ceva... Am auzit multe povești. 

A fost o mare palmă pentru mine să văd că președintele Federației mă vede, deși eu eram competentă și reușisem să fac lucruri, ca pe un obiect. M-a dezamăgit foarte tare. El ar trebui să fie un exemplu”, a spus Sonia Souid în cadrul unui interviu publicat de L'Equipe și BFMTV.

Inisistențele lui Noel Le Graet au continuat și după ce întâlnirea s-a încheiat. Impresarul precizează că a fost căutat insistent de șeful Federației Franceze de Fotbal. Sonia Souid povestește că o suna după ce consuma mai multe sticle de vin și o invitata să i se alăture.  

„Nu prea e adeptul mesajelor. Preferă să vorbească la telefon. Am avut multe mesaje vocale și câteva SMS-uri de la el: 'Ești disponibilă în seara asa? Insist!' / Sonia, am terminat a treia sticlă. O aștept pe a patra'. Mă enervez foarte tare pentru că e o lipsă de respect. Voia să vin la el după ce băuse trei sticle. Pentru o femeie care încearcă să construiască ceva, e dureros”, a mai spus Sonia Souid.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!