Noel Le Graet Federatia Franceza de Fotbal Fotbal extern

Noel Le Graet, președintele Federației Franceze, și-a dat demisia după scandalurile recente! Se afla la conducere de peste 11 ani 

Noel Le Graet (81 ani) nu mai este președintele Federației Franceze de Fotbal. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 14:17
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 14:18

În cadrul Comitetului Executiv Extraordinar al Federației Franceze de Fotbal organizat în cursul zilei de marți, Noel Le Graet, cel care ocupa funcția de președinte din iunie 2011, și-a prezentat demisia, după cum informează Le Parisien

Ultimul an a fost dur pentru oficialul francez, care a fost implicat în mai multe scandaluri majore, ultimul fiind de hărțuire sexuală. Sub comanda sa, Franța a jucat o finală de Campionat European, pierdută cu Portugalia, scor 0-1, a câștigat titlul mondial în Rusia, în finala cu Croația și a disputat încă o finală de Mondial chiar în această iarnă, pierdută în fața Argentinei. 

Franța a câștigat și trofeul Nations League în anul 2021, tot sub conducerea lui Noel Le Graet. 

Comunicatul lui Noel Le Graet 

Președintele francez a emis un comunicat în care și-a prezentat scuzele față de Zinedine Zidane, numind comentariile făcute ca fiind „stângace”. 

„Mi-ar plăcea să îmi prezint scuzele pentru remarcile care nu reflectă deloc gândurile mele și nici considerația pe care o am față de jucătorul care a fost și față de antrenorul care a devenit. Am oferit un interviu pe care nu ar fi trebuit să îl ofer pentru că s-a căutat controversa prin punerea în opoziție a lui Didier față de Zinedine Zidane, două monumente ale fotbalului francez. 

Admit că am făcut câteva remarci ciuduate care au creat neînțelegeri. Zinedine Zidane știe stima pe care i-o port, așa cum se întâmplă cu tot poporul francez”, se arată în comunicatul de presă al lui Noel Le Graet conform RMC Sport. 

Ce a spus Noel Le Graet despre Zinedine Zidane

Despre Zidane s-a scris că, în urma prelungirii semnate de Deschamps, ar fi favorit să preia banca tehnică a altei naționale, cea a Braziliei. Întrebat despre informația menționată, șeful Federației a oferit un răspuns dur, în urma căruia au apărut reacții dure. 

„Știu foarte bine că Zidane a fost înttotdeauna pe radar. A avut mulți suporteri, unii chiar așteptau plecarea lui Deschamps, însă cine i-ar putea face reproșuri serioase lui Deschamps? Nimeni. 

Zidane face ce vrea, nu e treaba mea. Nu m-am întâlnit niciodată cu el, nu am luat vreodată în calcul să ne separăm de Didier. Poate să meargă unde vrea el, la o echipă de club...Dacă Zidane a încercat să mă contacteze? În mod clar nu, nici măcar nu aș răspunde la telefon”, a spus Le Graet conform Reuters. 

Noel Le Graet, acuzat de hărțuire sexuală 

Sonia Souid, un cunoscut agent, mai ales pe zona de fotbal feminin, a povestit un episod din 2014 care-l are în primplan pe șeful FFF. Impresarul FIFA a dezvăluit că a fost convocat de Noel Le Graet la o întâlnire în scop profesional, însă planurile acestuia erau cu totul altele. 

„În septembrie 2014 m-a sunat. Mi-a spus că sunt extraordinară, că am reușit să fac lucruri incredibile și că vrea să mă prezinte Brigittei Henriques, cea mai importantă femeie din Federație. Mi-a propus să ne întâlnim în apartamentul lui din Paris. 

A spus că face întâlniri acolo adesea, că e mai ușor, avem intimitate. Așa că am acceptat. Aveam 26 de ani, eram un agent la început de drum, iar el era președintele FFF, trebuia să existe respect. 

El nu m-a privit niciodată ca pe un agent, doar ca pe un obiect. Să vorbesc direct, s-a uitat la mine ca la o pereche de sâni și un fund.

Când am ajuns, am văzut pe masă două pahare de șampanie. Eu o așteptam pe Brigitte Henriques, dar nu mai venea. El a spus: 'Știi, noi n-avem nevoie de ea. Dacă noi suntem suficient de apropiați, pot să-ți îndeplinesc dorințele'.

Nu m-am atins de pahar, mi-era teamă să nu fi pus ceva... Am auzit multe povești. 

A fost o mare palmă pentru mine să văd că președintele Federației mă vede, deși eu eram competentă și reușisem să fac lucruri, ca pe un obiect. M-a dezamăgit foarte tare. El ar trebui să fie un exemplu”, a spus Sonia Souid în cadrul unui interviu publicat de L'Equipe și BFMTV.

Inisistențele lui Noel Le Graet au continuat și după ce întâlnirea s-a încheiat. Impresarul precizează că a fost căutat insistent de șeful Federației Franceze de Fotbal. Sonia Souid povestește că o suna după ce consuma mai multe sticle de vin și o invitata să i se alăture.  

„Nu prea e adeptul mesajelor. Preferă să vorbească la telefon. Am avut multe mesaje vocale și câteva SMS-uri de la el: 'Ești disponibilă în seara asa? Insist!' / Sonia, am terminat a treia sticlă. O aștept pe a patra'. Mă enervez foarte tare pentru că e o lipsă de respect. Voia să vin la el după ce băuse trei sticle. Pentru o femeie care încearcă să construiască ceva, e dureros”, a mai spus Sonia Souid.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!