Scandalurile se țin scai de Noel Le Graet! La o săptămână după ce l-a jignit pe Zidane este acuzat de hărțuire sexuală! 

Federatia Franceza de Fotbal hartuire sexuala Noel Le Graet Sonia Souid Zinedine Zidane Virale
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 13:32
Data actualizarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 15:49

Președintele FFF a ajuns cel mai controversat personaj din Franța. Un cunoscut impresar povestește că Noel Le Graet a hărțuit-o o bună bucată de timp.

Didier Deschamps (54 ani) și-a prelungit contractul cu naționala Franței până în vara lui 2026. Postul selecționerului era nesigur, având în vedere că Argentina i-a învins pe „cocoșii galici” în finala Campionatului Mondial din Qatar, la loviturile de departajare. Fovoritul era Zinedine Zidane (50 ani), însă Noel Le Graet (81 ani) a preferat să mizeze în continuare pe antrenorul care a cucerit titlul mondial.

Văzând că Zinedine Zidane este liber de contract, Brazilia l-a abordat pentru a-l numi noul selecționer al lui Selecao. Însă președintele Federației Franceze de Fotbal (n.r. FFF) nu a fost mișcat de mutarea sud-americanilor

„Zidane la naționala Braziliei? Nu-mi pasă. Poate să facă orice vrea el, fie că vorbim de club sau de echipă națională. Chiar nu-mi pasă. A încercat să mă sune? Cu siguranță nu. Nici măcar nu i-aș răspunde”, a spus Noel Le Graet, potrivit L'Equipe.

Noel Le Graet, acuzat de hărțuire sexuală 

Sonia Souid, un cunoscut agent, mai ales pe zona de fotbal feminin, a povestit un episod din 2014 care-l are în primplan pe șeful FFF. Impresarul FIFA a dezvăluit că a fost convocat de Noel Le Graet la o întâlnire în scop profesional, însă planurile acestuia erau cu totul altele. 

„În septembrie 2014 m-a sunat. Mi-a spus că sunt extraordinară, că am reușit să fac lucruri incredibile și că vrea să mă prezinte Brigittei Henriques, cea mai importantă femeie din Federație. Mi-a propus să ne întâlnim în apartamentul lui din Paris. 

A spus că face întâlniri acolo adesea, că e mai ușor, avem intimitate. Așa că am acceptat. Aveam 26 de ani, eram un agent la început de drum, iar el era președintele FFF, trebuia să existe respect. 

El nu m-a privit niciodată ca pe un agent, doar ca pe un obiect. Să vorbesc direct, s-a uitat la mine ca la o pereche de sâni și un fund.

Când am ajuns, am văzut pe masă două pahare de șampanie. Eu o așteptam pe Brigitte Henriques, dar nu mai venea. El a spus: 'Știi, noi n-avem nevoie de ea. Dacă noi suntem suficient de apropiați, pot să-ți îndeplinesc dorințele'.

Nu m-am atins de pahar, mi-era teamă să nu fi pus ceva... Am auzit multe povești. 

A fost o mare palmă pentru mine să văd că președintele Federației mă vede, deși eu eram competentă și reușisem să fac lucruri, ca pe un obiect. M-a dezamăgit foarte tare. El ar trebui să fie un exemplu”, a spus Sonia Souid în cadrul unui interviu publicat de L'Equipe și BFMTV.

Inisistențele lui Noel Le Graet au continuat și după ce întâlnirea s-a încheiat. Impresarul precizează că a fost căutat insistent de șeful Federației Franceze de Fotbal. Sonia Souid povestește că o suna după ce consuma mai multe sticle de vin și o invitata să i se alăture.  

„Nu prea e adeptul mesajelor. Preferă să vorbească la telefon. Am avut multe mesaje vocale și câteva SMS-uri de la el: 'Ești disponibilă în seara asa? Insist!' / Sonia, am terminat a treia sticlă. O aștept pe a patra'. Mă enervez foarte tare pentru că e o lipsă de respect. Voia să vin la el după ce băuse trei sticle. Pentru o femeie care încearcă să construiască ceva, e dureros”, a mai spus Sonia Souid.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!