NEWS ALERT Noel Le Graet și-a prezentat scuzele față Zinedine Zidane după declarațiile controversate! Ce a spus președintele Federației Franceze 

Noel Le Graet Zinedine Zidane Franta
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 11:59
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 12:02

Noel Le Graet (81 ani), președintele Federației Franceze de Fotbal, se află în centrul scandalului după o serie de declarații nefericite la adresa lui Zinedine Zidane. 

Interviul controversat în care a declarat că „nu îi pasă” de deciziile de viitor ale lui Zinedine Zidane, dar și că „nu i-ar fi răspuns la telefon” dacă antrenorul l-ar fi contactat în vederea unei posibile colaborări pentru preluarea naționalei, a stârnit reacții negative. Kylian Mbappe, Real Madrid și alți foști fotbaliști francezi s-au arătat siderați de spusele lui Le Graet. 

Comunicatul lui Noel Le Graet 

Președintele francez a emis un comunicat în care și-a prezentat scuzele față de Zinedine Zidane, numind comentariile făcute ca fiind „stângace”. 

„Mi-ar plăcea să îmi prezint scuzele pentru remarcile care nu reflectă deloc gândurile mele și nici considerația pe care o am față de jucătorul care a fost și față de antrenorul care a devenit. Am oferit un interviu pe care nu ar fi trebuit să îl ofer pentru că s-a căutat controversa prin punerea în opoziție a lui Didier față de Zinedine Zidane, două monumente ale fotbalului francez. 

Admit că am făcut câteva remarci ciuduate care au creat neînțelegeri. Zinedine Zidane știe stima pe care i-o port, așa cum se întâmplă cu tot poporul francez”, se arată în comunicatul de presă al lui Noel Le Graet conform RMC Sport. 

Ce a spus Noel Le Graet despre Zinedine Zidane

Despre Zidane s-a scris că, în urma prelungirii semnate de Deschamps, ar fi favorit să preia banca tehnică a altei naționale, cea a Braziliei. Întrebat despre informația menționată, șeful Federației a oferit un răspuns dur, în urma căruia au apărut reacții dure. 

„Știu foarte bine că Zidane a fost înttotdeauna pe radar. A avut mulți suporteri, unii chiar așteptau plecarea lui Deschamps, însă cine i-ar putea face reproșuri serioase lui Deschamps? Nimeni. 

Zidane face ce vrea, nu e treaba mea. Nu m-am întâlnit niciodată cu el, nu am luat vreodată în calcul să ne separăm de Didier. Poate să meargă unde vrea el, la o echipă de club...Dacă Zidane a încercat să mă contacteze? În mod clar nu, nici măcar nu aș răspunde la telefon”, a spus Le Graet conform Reuters. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!