”Nimeni n-ar fi vorbit acum de Zidane”. Talentul risipit care l-a făcut pe Mircea Lucescu să spună: ”Îmi pare rău de el” 

Mircea Lucescu Sergen Yalcin Zinedine Zidane Fotbal extern Mircea Lucescu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 16:45
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 16:46

Mircea Lucescu a avut o reacție categorică atunci când a fost întrebat de cel mai talentat fotbalist pe care l-a antrenat.

În vârstă de 78 de ani, Mircea Lucescu este liber de contract în acest moment, încă din noiembrie anul trecut, când a încheiat colaborarea cu Dinamo Kiev. A antrenat sute de fotbaliști în carieră, la echipe precum Pisa, Dinamo, naționala României, Brescia, Inter, Rapid, Galatasaray, Șahtior Donețk sau Beșiktaș, dar a remarcat unul singur în momentul în care a fost întrebat pe cine ar pune pe locul 1 în topul celor mai talentați.

Cunoscut pentru faptul că știe să citească potențialul celor mai talentați tineri, Mircea Lucescu l-a numit pe Sergen Yalcin, fost mijlocaș ofensiv, acum în vârstă de 51 de ani, care în carieră a jucat doar pentru echipe din Turcia, printre care Galatasaray, Fenerbahce sau Beșiktaș.

  • Zinedine Zidane / Foto: Getty Images

Sergen Yalcin, cel mai talentat fotbalist pe care l-a antrenat Mircea Lucescu

Născut la Istanbul, Yalcin a cucerit cinci titluri, trei cu Beșiktaș și două cu Galatasaray, dar și-a mai trecut în CV și trei Cupe ale Turciei și două Supercupe ale Turciei.

”Sunt în fotbal de mulți ani și nu am văzut niciodată un talent ca Sergen Yalcin. Dacă l-aș fi avut la o vârstă fragedă, nimeni nu ar fi vorbit acum de Zidane. E păcat! Îmi pare foarte rău pentru el...”, a spus Mircea Lucescu în ceea ce îl privește pe Yalcin.

Sergen Yalcin, un titlu în Turcia ca antrenor, dar și o Cupă a Turciei

Sergen Yalcin e acum antrenor la rândul său, dar e fără acord din luna mai, când a încheiat colaborarea cu Antalyaspor. Doar în Turcia a antenat până acum, printre altele și Sivasspor sau Beșiktaș. 

Are în palmares, ca antrenor, un titlu, în 2021, și o Cupă a Turciei, tot în 2021, cu Beșiktaș.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!