Neymar va juca la Jocurile Olimpice pentru Brazilia, dar nu si la editia de 100 de ani a Copei America: acord intre Barcelona si brazilieni in privinta atacantului

Neymar va juca la Jocurile Olimpice pentru Brazilia, dar nu si la editia de 100 de ani a Copei America: acord intre Barcelona si brazilieni in privinta atacantului

Starul brazilian Neymar va juca la Olimpiada de la Rio de Janeiro, din luna august, dar va fi scutit de Copa America din luna iunie dupa un acord intre FC Barcelona si Confederatia braziliana (CBF), a anuntat clubul catalan.

"FC Barcelona multumeste Confederatiei braziliene de fotbal si presedintelui sau Marco Polo del Nero pentru ca au acceptat propunerea transmisa de club pentru ca Neymar Jr. sa nu dispute decat Jocurile Olimpice din Brazilia din 2016. In consecinta, Neymar este scutit de participarea la Copa America din Statele Unite", a scris Barca intr-un comunicat. 

Acest acord pune capat unei recente dispute intre clubul blaugrana si instantele braziliene pe subiectul atacantului in varsta de 24 ani, pe care selectionerul Braziliei, Carlos Dunga, conta initial pentru urmatoarele doua turnee. 

Conform site-ului brazilian Globoesporte si cotidianului catalan Mundo Deportivo, Barca a scris CBF pentru a o informa in legatura cu alegerea sa de a-l lasa pe Neymar sa dispute competitia olimpica din tara sa (5-21 august), dar nu si Copa America din Statele Unite (3-26 iunie), ca sa aiba timp de odihna in aceasta vara. Intr-o prima faza, CBF a reactionat dand asigurari ca vrea sa faca "tot posibilul pentru a putea conta pe Neymar" in cele doua competitii. 

Conform Mundo Deportivo, jucatorul propunea la randul sau o solutie de compromis: sa participe la Copa America doar incepand cu sferturile de finala, apoi la Jocurile Olimpice. 

Regulamentele FIFA constrang cluburile sa elibereze jucatorii pentru competitiile internationale A (cum ar fi cazul competitiei Copa America Centenario), dar nu si pentru Jocurile Olimpice, care nu figureaza in calendarul sau. 

Titlul olimpic este singurul care lipseste echipei de fotbal a Braziliei, care a esuat de trei ori in finala (1984, 1998, 2012).

VIDEO PROTVPLUS.RO

Manifestații pro-palestiniene în toată lumea. Zeci de mii de oameni au cerut "eliberarea Palestinei"
BRAT
Modifică setările cookies