Neftchi Baku, egal valoros pe terenul liderului din Azerbaidjan. Discursul manifest al lui Adrian Mutu

Neftchi Baku Adrian Mutu Azerbaidjan Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 22:50
Data actualizarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 23:06

Neftchi Baku a obținut un rezultat important în campionatul din Azerbaidjan, în etapa a șaptea.

Echipa antrenată de Adrian Mutu a terminat la egalitate, scor 1-1, în deplasare cu Zira, liderul din competiția internă. 

Pentru Neftchi Baku a marcat Yuri Matias, în minutul 23, egalitatea de pe tabela de marcaj fiind restabilită de Aliyev, în minutul 44, din penalty. 

În urma acestui rezultat, Zira se află pe poziția întâi, cu 16 puncte, în timp ce Neftchi Baku ocupă locul șase, cu nouă puncte. 

"Mi-am felicitat jucătorii pentru meciul de astăzi. Cred că deciziile arbitrilor au dus partida aici. Penalty-ul a fost o decizie greșită. Este a treila lovitură de pedeapsă împotriva noastră, în șapte etape.

Trebuie să înțelegem că sunt jucători noi, este nevoie de timp pentru a echilibra legăturile. Este un proiect mare, trebuie să înțelegem că acum se construiește o echipă puternică, trebuie să muncim mult, trebuie să credem în asta. Sunt nou aici, dar Neftchi ar trebui iubită mai mult", a declarat Adrian Mutu în cadrul conferinței de presă.

Adrian Mutu, criticat de jurnaliștii din Azerbaidjan

De când a preluat Neftchi Baku, tehnicianul român are patru înfrângeri în partidele oficiale, iar echipa a fost eliminată din cupele europene. 

"Probabil că a pierdut numărul eșecurilor în meciuri oficiale și amicale și situația nu poate fi considerată satisfăcătoare. Eliminarea din Conference League în al treilea tur preliminar a fost deja uitată și nimeni nu-și mai amintește de «dubla» cu Beșiktaș. 

Numai că și în campionat lucrurile au ajuns la un nivel mizerabil. N-are niciun rost să discutăm despre efectul pozitiv al schimbării de bancă tehnică din vară, ar fi o dezbatere jenantă. Într-o săptămână, două, vom începe să ne amintim de perioada lui Laurențiu Reghecampf, să-l regretăm.

Să plângem după Reghecampf. Știți care e diferența între cei doi antrenori români? Față de sezonul trecut, i-a fost alocat un buget mai mare pentru transferuri și au fost cumpărați mai mulți străini. 11 jucători au venit, s-au cheltuit milioane și e rușinos că Mutu nu poate face nimic cu ei.

Pentru a obține rezultate mai trebuie să și joci ceva, iar Mutu nu dă semne c-ar fi reușit la Baku. Nu zicem că noii străini sunt inutili, ei au nevoie de timp pentru adaptare, au nevoie să cunoască echipa și campionatul", au scris cei de la SportInfo.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!