Mircea Lucescu Dinamo Kiev Fotbal extern

"N-am fost niciodată laș!" Echipa importantă la care putea pleca Mircea Lucescu și de ce a ales să rămână în Ucraina

Marele antrenor român, la capitolul dezvăluiri pline de sinceritate.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 16 Martie 2023, 16:51
Data actualizarii: Joi 16 Martie 2023, 17:09

Mircea Lucescu n-a lăsat-o la greu pe Dinamo Kiev. Antrenorul român a declarat în contextul războiului din Ucraina că anul trecut putea să plece în Turcia, la Fenerbahce, însă n-a lăsat garda jos și a ales să meargă mai departe pentru a-și continua proiectul. 

“Sirenele sună în continuare. Și azi au sunat de două ori în timpul antrenamentului și după. Sigur, în vestul țării nu, absolut deloc, aici în Kiev e mai aproape de granița cu Rusia și mai există temeri, cum se mișcă ceva, imediat sirena anunță. Poate vă întrebați de ce mai stau aici? N-am fost niciodată laș și nu sunt nici acum, chiar dacă lucrurile sunt extrem de dificile", a spus Lucescu, pentru Sport Total FM.

Mircea Lucescu, dorit în Turcia

Fostul antrenor al naționalei României și al lui Dinamo spune cu mâna pe inimă: "Fără fotbal nu pot să stau". Lucescu a reușit și la Dinamo Kiev să scoată cea mai bună versiune din mai mulți jucători, așa cum a făcut-o în Ștefan cel Mare, la finele anilor 80, cu fotbaliștii lui Dinamo.

"Puteam să plec la Fenerbache în vară cu situația asta. Dinamo Kiev m-a invitat atunci, acum 2 ani când am hotărât să mă las, m-au convins, am venit, am avut succes,  titluri într-un an după care a venit nebunia asta, nenorocirea asta de război și atunci lucrurile s-au schimbat total.

Am rămas, fără fotbal nu pot să stau. Nu știu însă cât o să mai stau că vine un moment în care trebuie să spun gata. Sigur, mă gândesc și la momentul ăsta, până acum nu am luat în calcul, pentru că văd că e foarte greu, nu vezi luminița de la capătul tunelului, nu știi ce se întâmplă și atunci e greu.

Un antrenor care a fost obișnuit cu succese și toate astea suferă de dpuă ori mai mult decât unul care e obișnuit cu altceva. E foarte greu când toată viața ai luptat să câștigi și pe urmă să accepți o situație anormală, pentru că e una anormală în care nu se mai poate vorbi de un antrenor, în primul rând te gândești doar la ce se întâmplă, la cei ce suferă, mă gândesc la jucătorii mei, e greu să-i aduci la un nivel de participare mentală pentru că au alte preocupări legate de familie, prieteni, nu e simplu”, a mai declarat Mircea Lucescu, pentru sursa mai sus citată. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!