Florin Talpan FCSB ICCJ Steaua Fotbal intern

Reacția lui Florin Talpan după decizia ÎCCJ de azi în procesul privind palmaresul Stelei

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat din nou pronunțarea în dosarul privind palmaresul Stelei. Noua dată fixată este 28 martie.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Martie 2023, 16:46
Data actualizarii: Joi 16 Martie 2023, 16:46

Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua, a oferit o primă reacție după decizia de astăzi a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reacția lui Florin Talpan după decizi ÎCCJ de azi în procesul privind palmaresul Stelei

Talpan spune că simte un stres enorm, însă este convins că CSA Steaua va avea din nou câștig de cauză în disputa cu FCSB. Juristul clubului din Liga 2 susține că motivele invocate de FCSB "nu sunt reale pentru casare".

"Vă dați seama că tensiunea și stresul la care sunt supus sunt la cote maxime, dar am speranța că voi câștiga.

Spun acest lucru, deoarece am o experiență pe instanță de peste 20 de ani. Motivele de recurs formulate de FCSB și intervenienți sunt formale, nu sunt reale motive de casare care să se încadreze în cele expres prevăzute în dispozițiile art 488 cod proc. civ. Din contră, adversarii mei invocă motive deja cercetate de instanță la fond și apel care nu mai pot fi rejudecate în recurs.

Am făcut tot ce este omenește posibil, legal, să câștig acest dosar. Prin toate probele depuse și apărări formulate în decursul celor cinci ani de când a început judecarea cauzei, am demonstrat că palmaresul ne aparține", a declarat Florin Talpan, pentru Prosport.

Decizia de la ÎCCJ privind palmaresul Stelei, așteptată acum pe 28 martie. Cazul pe scurt

Reprezentanții celor de la FCSB au făcut recurs la decizia luată de Curtea de Apel din iunie 2021, potrivit căreia palmaresul Stelei din perioada 1947 - 1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua, iar Asociația non-profit AFC Steaua deține palmaresul din perioada 1998-2003, asupra căruia, potrivit Steaua Liberă, CSA poate emite pretenții în urma deciziei luate în urmă cu doi ani.

Pentru că reprezentanții Curții de Apel le-au dat dreptate celor de la CSA Steaua în 2021, în cazul grupării din Ghencea va fi vorba, din punct de vedere juridic, despre o acțiune de constatare. Dacă vor avea câștig de cauză, cei de la FCSB nu mai pot susține, din punct de vedere juridic, că sunt continuatorii Stelei!

Mai exact, ÎCCJ va constata dacă Tribunalul București și Curtea de Apel au aplicat corect legea în acest caz. Dacă nu apar ”surprize”, Steaua va rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998, iar FCSB cu cel din perioada 2003-prezent.

Rămâne de văzut ce se va întâmplat cu palmaresul deținut de AFC Steaua, din perioada 1998-2003, în cazul în care CSA Steaua va avea câștig de cauză din nou.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!