qatar 2022 Fotbal extern

Mondialul platit cu SANGE! Raportul cutremurator dat de autoritati: 185 de muncitori nepalezi au murit in 2013 pe santierele stadioanelor din Qatar!

► Weekend FAntastic la Sport.ro! Vineri, 21.45: Arsenal - Coventry City! Sambata, 14.45: Bournemouth - Liverpool! FA Cup. Religia Fotbal

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Ianuarie 2014, 20:08
Data actualizarii: Vineri 24 Ianuarie 2014, 20:08

185 de muncitori nepalezi si-au pierdut viata pe santierele stadioanelor din Qatar in 2013, este informatia socanta care apare intr-un raport oficial dat de autoritati.

Scandalul declansat de o ancheta a publicatiei The Guardian (DETALII AICI), care vorbea despre conditiile inumane in care sunt tinuti imigrantii veniti sa munceasca la construirea stadionalor pentru Mondialul din 2022, a produs o revolta mondiala, la care FIFA n-a avut nicio solutie de rezolvare.

The Guardian a publicat in luna septembrie un material in care a atras atentia asupra catastrofei din Qatar. Ancheta a scos la iveala faptul ca in perioada 4 iunie - 8 august si-au pierdut viata nu mai putin de 44 de muncitori nepalezi.


Potrivit documentelor oficiale, cei mai multi muncitori care lucreaza pe santierele stadioanelor provin din Nepal, dar sunt de asemenea imigranti si din tarile vecine - India, Sri Lanka, Pakistan - care sunt tinuti in aceleasi conditii mizerabile. DETALII AICI

Ambasadorul Indiei in Qatar a declarat, pentru The Guardian, ca 82 de imigranti indieni au murit in prima jumatate a anului 2013.

In urma scandalului urias declansat in toamna, presedintele FIFA, Sepp Blatter, a promis ca forul mondial nu va inchide ochii asupra dramelor teribile din Qatar si a convocat o sedinta de urgenta la care a luat parte si ministrul muncii din Qatar. In urma discutiilor, autoritatile si-au luat angajamentul ca vor opri "masacrul".

Insa raportul publicat astazi de The Guardian arata altceva - 185 de morti in 2013... si e vorba doar despre muncitorii nepalezi.

"Fara o interventie urgenta in Qatar, numarul mortilor ar putea ajunge pana la 4000 la startul Mondialului din 2022", este predictia sumbra a presedintelui organizatiei mondiale pentru protectia muncii, Sharran Burrow.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!