GALERIE FOTO Moldova își face stadion pentru echipa națională! ”Tricolorii” de peste Prut au ratat în ultimul meci calificarea la Euro 2024

nationala moldovei Arena Chișinău Federatia Moldoveneasca de Fotbal Leonid Oleinicenco stadionul Zimbru Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 12:50
Data actualizarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 13:01

Vestea a fost dată de președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco.

MoldFootball scrie că președintele FMF, Leonid Oleinicenco, într-un interviu acordat postului de televiziune TV8, a vorbit despre locul unde ar putea fi construit în viitor un nou stadion național pentru selecționata Moldovei:

”Potrivit acestuia, după mai multe discuții cu deputați și președintele parlamentului, pentru construirea stadionului ar putea fi repartizat terenul de lângă Arena Chișinău (n.r. - complex prezentat drept primul proiect social de anvergură de la independență).

FMF speră în viitorul apropiat să identifice oficial terenul de pământ potrivit, astfel încât să poată începe atragerea investițiilor pentru construcție.

Președintele FMF a mai menționat că terenul din apropierea Circului este un spațiu atractiv, dar acesta se află în proprietatea primăriei, în timp ce teritoriul de lângă Arena Chișinău aparține statului”.

Pe durata construcției Arenei Chișinău au fost deja instalate toate comunicațiile necesare, astfel se va reduce semnificativ costul construcției viitorului stadion, a mai precizat sursa citată.

Naționala de fotbal a Moldovei a ratat calificarea la Euro 2024 în ultimul meci din preliminarii, după eșecul 0-3 cu Cehia.

În prezent, ”tricolorii” de peste Prut joacă meciurile de acasă pe Stadionul Zimbru din Chișinău, acolo unde au câștigat în acest an istoricul meci 3-2 cu Polonia lui Robert Lewandowski.

Foto: Veaceslav Ceban (RFE/RL), Arena Chișinău

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!