Mircea Lucescu, criticat dur de jucătorul pe care l-a folosit în peste 300 de meciuri: "Am pierdut 7 ani din carieră cu el"

andriy pyatov Mircea Lucescu sahtior donetsk Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2024, 16:57
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 17:04

Mircea Lucescu (78 de ani) a avut rezultate remarcabile la Șahtior Donețk în perioada 2004-2016, însă nu toată lumea s-a bucurat de colaborarea cu "Il Luce".

Fostul internațional ucrainean Andriy Pyatov (39 de ani) a fost portarul lui Șahtior Donețk în perioada ianuarie 2007 - iulie 2023. S-a retras anul trecut și imediat a devenit antrenor de portari la formația la care și-a petrecut cea mai mare parte a carierei.

Andriy Piatov: "Cred că am pierdut șapte ani din carieră sub comanda lui Mircea Lucescu"

Pyatov a strâns peste 300 de meciuri sub comanda lui Mircea Lucescu, a cucerit 28 de trofee în total, iar în sezonul 2008/2009 a contribuit la triumful formației din Ucraina din Cupa UEFA. Șahtior cucerea atunci trofeul european după o finală împotriva lui Werder Bremen, scor 2-1, după prelungiri.

În ciuda numeroaselor succese profesionale sub comanda lui Mircea Lucescu, Pyatov susține acum că nu s-a bucurat deloc de colaborarea cu tehnicianul român. Fostul portar, care a strâns 102 meciuri la naționala Ucrainei, spune că "Il Luce" era impulsiv și nu discuta personal cu jucătorii pentru a le explica greșelile din timpul jocurilor.

Pyatov declară că a pierdut șapte ani din carieră sub comanda lui Mircea Lucescu și spune că se referă la perioada 2007-2014, când antrenor de portari la Șahtior era Marian Ioniță, plecat ulterior la naționala României, în staff-ul lui Răzvan Lucescu.

"Nu am avut un antrenor de portari. Era Marian Ioniță, dar era atât de... să fiu sincer, cred că am pierdut șapte ani din carieră sub comanda lui Lucescu.

Am jucat, dar am făcut-o exclusiv datorită experienței dobândite în urma meciurilor. Nu exista o analiză după meciuri, nu exista o analiză a greșelilor mele, nu existau sfaturi sau ajutor psihologic. Lucescu vorbea cu toată lumea și spunea simplu: 'Tu ești vinovat!', însă fără să analizeze momentul. Poate că aș fi vrut să spun ceva, dar el era antrenor principal, ce puteam să fac?

Îmi aduc aminte de un meci contra lui Chelsea (n.r - Chelsea - Șahtior 3-2, grupele UCL, sezonul 2012/2013), când am ieșit din poartă, iar Oscar a marcat de la mare distanță. Lucescu m-a criticat atât de mult încât am ieșit public și am spus că eu sunt vinovat pentru înfrângere. E foarte ușor să pui toată vina asupra portarului, însă putea să o facă altfel.

De exemplu, eu nu pot să le fac asta portarilor mei. Din contră, îi susțin. Până la urmă, așa e fotbalul. Dacă nu ar fi existat greșeli, toate meciurile s-ar încheia 0-0 și n-ar mai merge nimeni la stadion", a spus Andriy Pyatov, pentru Sport Arena, citat de presa din Ucraina.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!