Masurile anuntate de Moscova in vederea Cupei Confederatiilor 2017 si a Mondialului din 2018. Ce se intampla dupa atentatele teroriste din ultima vreme

Masurile anuntate de Moscova in vederea Cupei Confederatiilor 2017 si a Mondialului din 2018. Ce se intampla dupa atentatele teroriste din ultima vreme

Criza terorista din Europa, dar si numeroasele amenintari la adresa Rusiei ii determina pe oficialii de la Moscova sa ia masuri serioase in vederea urmatoarelor competitii sportive care se vor disputa pe teritoriul tarii lor.

Rusia a anuntat ca va revizui planurile sale de securitate, ca urmare a atacurilor teroriste de la Paris, si va spori masurile de prevenire la Cupa Confederatiilor 2017 si Cupa Mondiala 2018.

"Din cauza situatiei din lume, masurile de securitate vor fi sporite. Vom acorda o atentie speciala la zona rezervata suporterilor echipelor nationale. In Europa se pregateste o conventie asupra securitatii la meciurile de fotbal. Dar important este ca acestea sa nu priveasca doar o tara, ci toate celelalte", a declarat Vitali Mutko, ministrul rus al sporturilor si presedintele Federatiei Ruse de Fotbal. 

Cupa Confederatiilor va avea loc in iunie 2017 pe stadionul Olimpic Luzhniki, stadionul Spartak, ambele din Moscova, si arena lui Rubin Kazan. 

CM 2018 se va derula in 11 oraşe: Moscova, Sankt Petersburg, Kazan, Ekaterinburg, Nijni Novgorod, Volgograd, Samara, Rostov pe Don, Kaliningrad si Saransk. 

Rusia a dublat masurile de securitate dupa ce un atac terorist a cauzat prabusirea unui avion rusesc cu 224 turisti la bord in peninsula egipteana Sinai. Patrule inarmate au fost amplasate in ultimele 2 saptamani la metrou, aeroporturi, statii de tren si alte noduri de transport. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Gruparea criminală condusă de românul „Rechinul” ar fi furat peste 1,2 miliarde de dolari în Mexic
BRAT